Handige principes voor succes

Ray Dalio - Principes voor succes

Ray Dalio is een zeer succesvol zakenman. Onder de noemer Principes deelt hij met iedereen de manier waarop hij zo succesvol is geworden. Sinds kort zijn de principes ook verkrijgbaar in een geïllustreerde versie voor alle leeftijden.

De oorspronkelijk Principes is meer dan twee miljoen keer verkocht. Na het succes van het boek volgde er een app en een serie video’s. Met zijn nieuwste boek Principes voor succes is het Dalio gelukt om zijn ideeën te destilleren tot de belangrijkste zaken. Dat maakt het boek niet alleen uiterst leesbaar, maar ook geschikt voor alle leeftijden. Dat past precies bij Ray Dalio’s wens om zijn successen met zoveel mogelijk mensen te delen.

In het boek legt Ray Dalio uit wat successen zijn en dat die voor iedereen anders kunnen zijn. De overeenkomsten tussen al die gewenste successen is de weg die je ervoor af moet leggen. Die weg zal nooit gemakkelijk gaan. Iedereen zal in zijn leven te maken krijgen met grote en kleine tegenslagen. Het is aan jou om daarvan te leren en verder te gaan met het nastreven van je doelen.

Afwijkende mening

Dat klinkt als theorie simpel, maar in de praktijk zal dat soms nog best lastig zijn. Vandaar dat Dalio adviseert om het niet alleen te doen, maar om samen te werken. Het liefst met mensen met een afwijkende mening. Dat is heel erg in het kort hoe de principes van Ray Dalio werken.

Het fijne aan dit boek is dat je het kunt beschouwen als een mooie samenvatting van de Principes, eentje die je heel makkelijk kunt raadplegen om te kijken hoe het ook alweer zat. Bovendien is Principes voor succes erg fraai vormgegeven met mooie paginavullende illustraties en een harde kaft. Dat maakt het boek ook zeer geschikt om cadeau te doen. Of om door te geven aan je kinderen of kleinkinderen als je zelf je doelen in het leven hebt gehaald.