Muziektips voor de kerstdagen

Deel 142

muziek met kerstmis

Komende dagen is het Kerstmis, dus daar moeten we wat mee met deze rubriek. We zullen daarom deze week flink wat kerstmuziek met je delen, zonder daarbij voor de clichés te gaan. Wham! en Mariah Carey kun je zelf wel bedenken.

Joni Mitchell

Een van de allermooiste kerstliedjes gaat juist niet over gezelligheid en samenzijn. Joni Mitchell staat met haar prachtige River stil bij de mensen die zich eenzaam voelen tijdens kerst of die geen zin hebben in al die drukte en verplichtingen. Of zoals ze het zelf zegt: “‘River’ expresses regret at the end of a relationship…but it’s also about being lonely at Christmas time… A Christmas song for people who are lonely at Christmas! We need a song like that.

Mac DeMarco

Ieder jaar neemt Mac DeMarco een eigen versie op van een kerstklassieker. Hierbij geeft hij zijn eigen, lome draai aan het liedje om vervolgens er een low budget video bij op te nemen.

Goede kerstalbums

Zoek je nog een paar goede albums om te draaien tijdens de kerst? Hier zijn een paar van onze favorieten.

Sharon Jones & The Dap-Kings

Aimee Mann

Tracey Thorn

Low


She & Him

Carpenters

Fijne kerstdagen. Volgende week blikken we nog eenmaal terug op het muziekjaar 2022.

Bonusvideo: Dat Punk live

Dit heeft even helemaal niets met kerstmis te maken, maar is te cool om niet te delen. Daft Punk deelde deze week plots een live-video uit 1997. Rollin’ & Scratchin’ is nog steeds het beste nummer van hun debuutalbum Homework. Zeker als je het nummer ooit eens live of in een club heb mogen horen. Dit optreden uit Mayan Theater in Los Angeles is extra bijzonder omdat het uit de tijd komt dat Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo nog geen helmen droegen tijdens hun shows.