Muziektips voor het weekend (deel 13)

Prince
Photo credit: © The Prince Estate | Photographer: Jeff Katz

Elke vrijdag geven we je een flink aantal muzikale tips om het weekend mee door te komen. Dit keer hebben we (nieuwe) muziek van onder andere HAIM en Arca

Alicia Keys

In februari van dit jaar bracht Alicia Keys een bezoek aan het kantoor van de Amerikaanse publieke omroep NPR voor een intiem concert. Met een goed ingespeelde begeleidingsband en voortreffelijke achtergrondzangers speelt ze Show Me Love, Gramercy Park, Underdog en haar hit Fallin’.

Dinner Party

Dinner Party brengt het beste van jazz, soul en hiphop bij elkaar. De band bestaat uit Terrace Martin, Kamasi Washington, Robert Glasper en 9th Wonder en kan dus met gemak een supergroep worden genoemd. Op 10 juli komt het debuutalbum uit en nu is er de lome single Freeze Tag waarop zanger Phoelix te gast. In zijn tekst staat hij stil bij de explosieve verhoudingen tussen de Amerikaanse politie en de zwarte gemeenschap.

They told me put my hands up behind my head/I think they got the wrong one/I’m sick and tired of runnin’/I been searchin’ where the love went/I been lookin’ for a dove/Then they told me if I move, they gon’ shoot me dead.

Nieuwe albums

Haim

We waren altijd al fan van de zussen van Haim, maar op album nummer drie lijkt pas alles echt op zijn plaats te vallen. Women in Musis Pt. III staat vol met uitstekende en tijdloze popliedjes.

Khruangbin

Laat je dit weekend (of beter deze zomer) onderdompelen in de ongrijpbare muziek van Khruangbin. Het Texaanse trio serveert een heerlijke dampende mix van muziekstijlen van over de hele wereld, maar weet tegelijkertijd ook geheel eigen te klinken.

Arca

Avontuurlijke muziekliefhebbers kunnen dit weekend terecht bij Arca. De Venezolaanse producer en muzikant zoekt steeds verder de grenzen van de hedendaagse muziek op. Op het eerste gehoor klinkt het album KiCk i chaotisch en wild, maar wie de tijd neemt ontdekt prachtige vondsten en melodieën. Het feit dat zangeressen als Björk en Rosalía maar al te graag meewerkten aan het album zegt meer dan genoeg.