Muziektips voor het weekend (deel 173)

Florry
Florry

Al een paar weken is het rustig op muzikaal gebied. Artiesten lijken zich vooral te focussen op het festivalseizoen, waardoor er minder aandacht is voor de promotie van nieuwe singles en albums. Toch valt er altijd wel iets te ontdekken. We laten je graag horen wat ons op dit moment muzikaal opvalt.

Album van de week: Florry

Country was altijd populair in de VS, maar de laatste maanden lijkt het genre echt heel groot te worden. Op dit moment bestaat de top 3 van de Billboard Hot 100 uit countryliedjes (waaronder een controversiële nummer 1). Mede hierdoor zie je ook de opkomst van alternatieve bandjes die country als basis hebben. Bijvoorbeeld de band Florry uit Philadelphia. Zij combineren country met rommelige indie en dat levert een heerlijk nieuw album op.

††† (Crosses)

Na 10 jaar komt er weer een nieuw album van ††† (Crosses), het project van Deftones-zanger Chino Moreno en producer Shawn Lopez. Op 13 oktober komt Goodnight, God Bless, I Love U, Delete uit. Daarop staan gastbijdragen van Robert Smith van The Cure en El-P van Run the Jewels. Nu kunnen we alvast genieten van de single Invisible Hand.

Mary Lattimore

Harpist Mary Lattimore heeft nieuw werk om met ons te delen. Op 6 oktober is er een gloednieuw album en sinds deze week de single And Then He Wrapped His Wings Around Me.

Armand Hammer

Achter de naam Armand Hammer gaan de rappers billy woods en Elucid schuil. Voor de nieuwe single Trauma Mic krijgen ze gezelschap van Pink Siifu. Bij elkaar dus een mooie vertegenwoordiging van de hedendaagse alternatieve rap. Op 14 november zijn ze live te zien in Paradiso Noord.

Placebo

Zanger Brian Molko van Placebo heeft het aan de stok met de Italiaanse premier Giorgia Meloni. Hij noemde haar tijdens een optreden op een Italiaans festival een ‘racist’ en ‘fascist’, waardoor Meloni nu de zanger heeft aangeklaagd. Iets wat ze regelmatig doet bij bijvoorbeeld journalisten die kritisch over haar schrijven. Volgens ons noemt Molko gewoon het beestje bij de naam. Daarom steunen we hem deze week een beetje door lekker veel muziek van Placebo te draaien.

Nieuwe albums:

Skindred

Skindred is de band van Benji Webbe, die je wellicht kent van Dub War. Als sinds 1998 is deze band uit Wales actief en dan komen ze in 2023 plots met een album waarop ze beter klinken dan ooit. Op Smile hoor je een energieke mix van rock, metal en reggae, met de stem van Webbe als stralend middelpunt.

Girl Ray

Op hun nieuwe album weet Girl Ray hun luchtige indiepop op fijne wijze te combineren met disco. Dat resulteert een een vrolijk en zomerse plaat.