Muziektips voor het weekend (deel 103)

Placebo
Placebo

Hoera! Het is weer vrijdag. Tijd om het weekend in te duiken en van muziek te genieten. De afgelopen week was persoonlijk even een stuk minder omdat corona na twee jaar toch nog toesloeg. Maar zelfs al je je niet 100% voelt is er altijd de troost en schoonheid van mooie muziek.

Album van de week: Placebo

Alsof we 20 jaar terug gaan in de tijd. Het nieuwe album van Placebo klinkt precies zoals we hoopten dat deze zou klinken en dat is een knappe prestatie te noemen. Het enige minpuntje wat we kunnen noemen is de lengte van het album. 2 of 3 nummers minder had Never Let Me Go nog sterker gemaakt.

Kurt Vile

Hoe heerlijk is het om op een mooie lentedag een wandeling in het bos te maken? Kurt Vile trok de natuur in om een clip bij het nummer Mount Airy Hill op te nemen. Alle klassieke Kurt Vile-elementen zijn te horen in dit nummer. Een traktatie voor de fans.

beabadoobee

Volgens beabadoobee is de dinsdag de beste avond om uit te gaan. Je hoort het haar zingen in de nieuwe single Talk waarmee ze ook haar nieuwe album Beatopia aankondigt.

Soft Cell & Pet Shop Boys

Na een bezoek aan een concert van Soft Cell in 2021 mochten de heren van de Pet Shop Boys natuurlijk even backstage voor een praatje. Daar kwam het gesprek al snel op het nummer Purple Zone dat volgens de Pet Shop Boys het beste nieuwe nummer op de setlist was. Het eerste plan bestond uit het maken van een remix, maar snel veranderde dat een echte samenwerking. Purple Zone is nu dus een nummer van Soft Cell én de Pet Shop Boys.

Fontaines D.C.

Het nieuwe album van Fontaines D.C. is er een op naar uit te kijken. Het lijkt erop dat de band flink is gaan experimenteren om de grenzen te verkennen. Wat is gebleven is het gevoel voor het maken van aanstekelijke liedjes.

Nieuwe albums

Denzel Curry

In de enorme stroom met nieuwe rapalbums is het vaak goed zoeken om er eentje te vinden die echt goed is. Deze week weet Denzel Curry met kop en schouders boven de rest uit te steken. Het album Melt My Eyez, See Your Future klinkt zowel modern als tijdloos met dikke bassen en stijlvolle jazz.

Aldous Harding

Dit is muziek waar je even de tijd voor moet nemen. Het nieuwe album van Aldous Harding is ingetogen en kalm. Wie goed luistert hoort de prachtige melodieën, de gelaagdheid van de arrangementen en fantastische stem van de Nieuw-Zeelandse zangeres.

Destroyer

Ook de muziek van Destroyer is niet geschikt voor vluchtige consumptie. Het kan natuurlijk wel, maar dan ontgaat je wel een groot deel van de vreemde vondsten die Dan Bejar in zijn composities weet te verwerken. Je weet nooit wat je te wachten staat en dat maakt van LABYRINTHITIS zo’n uniek en bijzonder album.

Afterpartees

Een van onze favoriete Nederlandse indierockbands is Afterpartees. En laat die band nu vandaag een nieuw album uit hebben. Op Family Names ligt de nadruk op aanstekelijke melodieën en fijne invloeden uit de jaren 80. Het zorgt voor hun beste album tot op heden. Ga zeker naar deze band kijken en luisteren tijdens de aankomende festivalzomer.