Muziektips voor het weekend (deel 21)

Bright Eyes
Bright Eyes. Foto: Danny Cohen.

Elke vrijdag geven we je een flink aantal muzikale tips om het weekend mee door te komen. Dit keer hebben we (nieuwe) muziek van onder andere Bright Eyes, The Killers en Bully.

Bright Eyes

Het is alweer 10 jaar geleden dat er een album van Bright Eyes uitkwam, maar zodra de eerste tonen van Down in the Weeds, Where the World Once Was klinken, lijkt het of de band nooit is weggeweest. Ook valt op dat het bandgeluid anno 2020 ook nog steeds fris en nieuw klinkt. Er valt weer veel te ontdekken, zowel muzikaal en tekstueel. Down in the Weeds gaat dit weekend op repeat.

Phoebe Bridgers

Van Bright Eyes is het maar een kleine stap naar Phoebe Bridgers. Ze vormde immers de band Better Oblivion Community Center samen met Bright Eyes frontman Conor Oberst. We hebben eerder al aandacht besteed aan Bridgers’ uitstekende album Punisher dat recent verscheen. Dit keer delen we een bijzondere video van een optreden in het gigantische L.A. Memorial Coliseum.

Normaal gesproken passen er 70.000 toeschouwers in dat stadium, maar bij dit optreden zijn slechts 50 fans aanwezig. Zij horen als eerste de muziek van Punisher live. Het optreden is ook de aftrap voor het project 50on50 waarbij nieuwe artiesten, die het in zich hebben ooit voor volle stadions te spelen, een podium wordt gegeven.

Tegelijkertijd is de video een treurig document van de huidige tijd waarbij het voor muziekliefhebbers vrijwel onmogelijk is om van live muziek te genieten.

Linton Kwesi Johnson

De website van festival Le Guess Who? biedt een schatkist aan opnames van eerdere edities van het festival. Deze week kwam daar een optreden van reggae-dichter Linton Kwesi Johnson bij. Eigenlijk is het meer poëzie dan muziek, maar we vinden het zo bijzonder dat we het toch hier delen.

Nieuwe albums

The Killers

The Killers komen vandaag met een nieuw album en dat album stelt verre van teleur. Waar op het laatste album de balans zoek was, lijkt die nu weer gevonden. Imploding the Mirage staat vol met sterke Killers-liedjes. Dit alles mede dankzij de hulp van onder andere Weyes Blood, Adam Granduciel van The War on Drugs en Lindsey Buckingham.

Bully

Alicia Bognanno neemt ons onder de naam Bully mee naar de hoogtijdagen van de grunge in de jaren ’90. Daarbij lijken alle details te kloppen. De plaat is uitgekomen via het label Sub Pop en is opgenomen in de Pachyderm Studios, waar Nirvana In Utero opnam en PJ Harvey Rid of Me. Doordat Bognanno ook nog eens goede liedjes kan schrijve,n overstijgt dit album het predicaat eerbetoon.

Tame Impala & Four Tet

We sluiten deze tips voor dit weekend af met een heerlijke remix. Wat hadden we deze graag ergens diep in de nacht in een tent op Lowlands willen horen…