Muziektips voor het weekend (deel 62)

King Gizzard & The Lizard Wizard
King Gizzard & The Lizard Wizard

Elke vrijdag geven we je een flink aantal muzikale tips om het weekend mee door te komen. Luister ze op je favoriete platform en mocht het je bevallen, breng dan zeker een bezoek aan je lokale platenzaak. Zo steun je de lokale middenstand én de muzikanten. Bovendien is het zaterdag Record Store Day, altijd een goede reden om naar de platenzaak te gaan.

Album van de week: King Gizzard & The Lizard Wizard

De Australische rockband King Gizzard & The Lizard Wizard gaat op hun 18de album in 10 jaar tijd door met waar ze gebleven waren: de fans op het verkeerde been zetten. Bij deze band weet je nooit wat je precies krijgt te horen. Er zijn echter twee factoren die altijd aanwezig zijn: het is steengoed en het rockt.

Lorde

Voor het eerst sinds 2017 horen we vandaag nieuwe muziek van Lorde. Solar Power is een lome popsong. Totdat aan het einde opeens de drums invallen. Dan doet het nummer plots denken aan Loaded van Primal Scream, wat natuurlijk helemaal niet erg is. In het achtergrondkoor zijn trouwens Phoebe Bridgers en Clairo te horen.

Durand Jones & The Indications

Durand Jones en zijn Indications houden de soul springlevend met hun heerlijke single Love Will Work It Out. Het album Private Space volgt op 30 juli.

The Style Council

Een televisietip voor dit weekend: Long Hot Summers – The Story Of The Style Council is zaterdagavond om 23:00 uur te zien op NPO3. In deze documentaire kom je alles te weten over The Style Council, de band die Paul Weller begon na The Jam. Een band met een totaal ander geluid, maar wel heel erg goed.

Eefje de Visser

Het Mauritshuis nodigt regelmatig Nederlandse artiesten uit om een schilderij uit het museum te kiezen en daar een nummer bij te maken. Eefje de Visser koos voor Cybele (voluit: Krans van vruchten rond een voorstelling met Cybele die geschenken ontvangt van personificaties van de vier jaargetijden) wat een gezamenlijk werk is van kunstenaars Jan Brueghel en Hendrik van Balen.

In het nummer kruipt Eefje in de huid van de 17de -eeuwse gelovige mens en zingt zij Cybele toe om haar te bedanken en om te vragen de aarde vruchtbaar te houden voor iedereen.

Tom Jones

Vaste lezers van deze rubriek weten dat we groot fan zijn van de serie Tiny Desk Concert. Deze week was de 81-jarige Tom Jones te gast. Hij zingt drie nummers van zijn recent verschenen album Surrounded By Time.

Nieuwe albums

Hang Youth

De meest eigenzinnige punkband van Nederland heeft een nieuw album uit. In 15 minuten brengt Hang Youth 20 nummers met een belangrijke boodschap met een dikke knipoog. Op het K-WOORD gaat het onder andere over privacy, kapitalisme en gelijkheid.

Polo G

We schreven het al eerder: Polo G is een aankomende superster in de internationale hiphop. Zijn laatste album laat horen dat hij alles in huis heeft om heel groot te worden.

Sleater-Kinney

Indie-rockband Sleater-Kinney draait inmiddels al heel wat jaren mee, maar klinkt anno 2021 op album nummer 10 nog steeds relevant.