Muziektips voor het weekend deel 194

Lemon Twigs
The Lemon Twigs. Foto: Stephanie Pia

Ook in 2024 gaan we door met het delen van onze muziektips. Nog niet helemaal zoals normaal, want we hebben deze week geen album van de week. Wat we wel hebben is gloednieuwe muziek uit het nieuwe jaar. Volgende week verwachten we wel een album van de week, want dan zijn er releases van onder andere The Vaccines, Lou Reed en Kid Cudi.

The Lemon Twigs

Als je ons vraagt wat een van de meest onderschatte bands van dit moment is, dan antwoorden we waarschijnlijk met The Lemon Twigs. Al jaren maken deze broers prachtige en nostalgische muziek. Het nummer Corner of my Eye vonden wij bijvoorbeeld een van de mooiste liedjes van 2023. Nu is er My Golden Years en die is ook weer erg sterk.

Youth Lagoon

We trappen af met nieuw werk van Youth Lagoon. In 2023 bracht hij nog het album Heaven is a Junkyard uit. We moeten de single Football daarom als tussendoortje beschouwen. Het nummer komt uit op een gelimiteerde 7″ en heeft een videoclip gemaakt door Caleb Halter. Het nummer gaat over hoe in de hedendaagse maatschappij sport voor velen een vervanging voor religie is geworden.

Sleater-Kinney

Op 19 januari komt het nieuwe album uit van rockduo Sleater-Kinney. Untidy Creature is de meest recente single van die plaat en heeft een bijzondere videoclip die is gemaakt door Nick Pollet. In de video zien we de Australische duiker Amber Bourke het hele nummer lang haar adem inhouden.

Bob uit Zuid

2024 begint ook goed voor rapper Bob uit Zuid. Hij dropt een nieuwe single en kondigt ook meteen zijn tweede album aan. Die gaat Heilg heten en komt uit op 1 maart.