Muziektips voor het weekend (deel 82)

The War on Drugs
The War on Drugs.
Foto: Shawn Brackbill

Ha heerlijk, het is weer weekend! Hopelijk heb je tijd om wat lekkere nieuwe muziek te luisteren. Dat kan immers ook als je aan het werken, reizen, wachten of sporten bent. Graag geven we je deze weer wat mooie tips.

Album van de week: The War on Drugs

Met kop en schouders steekt The War on Drugs deze week boven de rest van de nieuwe albums uit. Wat is I Don’t Live Here Anymore toch een fantastische plaat! Muzikaal verschilt het niet zoveel van de voorganger A Deeper Understanding, maar wie goed luistert, hoort hoe ongelooflijk knap elk nummer in elkaar steekt. Alles lijkt te kloppen.

Metronomy

Volgens Metronomy-frontman Joseph Mount is een van de meest clichématige dingen die je na dik anderhalf jaar corona-ellende kunt zeggen: het is weer fijn om terug te zijn. Dat inspireerde hem tot het schrijven van een liedje. Dat gaat overigens niet echt over corona ofzo, maar meer over een liefde die niet meer bloeit. Het is de eerste single van het album Small World dat in februari uitkomt.

Bruce Springsteen

https://youtu.be/FLUAKmry3RA

The Boss was deze week te gast in de Amerikaanse show van Stephen Colbert. Daar speelde hij een akoestische versie van The River. Prachtig in al zijn eenvoud.

Nieuwe albums

Geese

Voor de liefhebbers van bands als Fontaines D.C., Squid of Black, Country, New Road is er nu Geese uit New York. Deze band laat op hun debuutalbum Projector horen boordevol met frisse en interessante ideeën te zitten. Vooral het eerder dit jaar als single uitgebrachte Disco is echt geniaal.

Mick Jenkins

Rapper Mick Jenkins valt op positieve wijze op vanwege zijn intelligente teksten en de eigenaardige productie van zijn tracks. Vooral de nummers waarin jazzinvloeden de boventoon voeren zijn erg mooi. Zoals Scottie Pippen, waarin serpentwithfeet te gast is.

Lily Koningsberg

Vrijwel achteloos schudt Lily Koningsberg het een na het andere heerlijke indiepop-liedje uit haar mouw. Elk nummer op haar album heeft wel iets aanstekelijks. Een lekker baslijntje, een grappige tekst of een fijne gitaarriff.