Mix tonic eens met wat anders dan gin

Thomas Henry Watermelon Spritz

De lente is nu echt begonnen. Overal zie je knoppen in de bomen en de eerste zonnige dagen dienen zich aan. Het is fijn om weer langer van het daglicht te kunnen genieten. Tijd ook om in de tuin of op een terras een lekker drankje in te schenken.

Frisdrankmerk Thomas Henry bedacht twee cocktails waarmee ze willen laten zien wat er allemaal mogelijk is met hun tonic. De geijkte Gin & Tonic slaan ze hierbij voor een keer over.

In deze lichte tijd van het jaar is het gezellig om vrienden uit te nodigen voor een lekkere borrel in de buitenlucht. Maar wat schenk je in? Met een Gin & Tonic maak je tegenwoordig niet meer zoveel indruk. Thomas Henry, het jonge frisdrankmerk uit Berlijn, bedacht 2 andersoortige cocktails met tonic. Het zijn fruitige drankjes geworden die heel goed passen bij het voorjaar en de zomer.

Dit keer zijn er handige filmpjes opgenomen. Zo weet je precies hoe je de cocktails dient te bereiden.

Watermelon Spritz

Spritz wordt gemaakt op basis van prosecco of witte wijn. Het zomerse drankje uit Italië gaat dit jaar zijn comeback maken. Deze bruisende variant met watermeloen laat je de zon in huis halen. Zorg dat je genoeg ijs in huis hebt, want één Watermelon Spritz smaakt geheid naar meer!

Glas:
Groot wijnglas

Ingrediënten:
80 ml Thomas Henry Tonic Water
40 ml Sauvignon Blanc
10 ml limoensap
5 ml grenadine
3 stukjes watermeloen

Garnering:
Stukjes watermeloen en basilicumblaadjes

Zo maak je ‘m:
Crush 3 stukjes watermeloen in een stevig glas en voeg hier de witte wijn aan toe. Schenk dit samen met de andere ingrediënten in een wijnglas vol ijsblokjes en mix het geheel door goed te roeren. Garneer met een schijfje watermeloen en basilicumblaadjes.

Mexican Standoff

Denk je aan Mexico, dan denk je aan tequila. Tonic en tequila is een beroemde combinatie, ook wel bekend als TecTonic of TnT. De Mexican Standoff is de Zuid-Amerikaanse variant op de Gin & Tonic. Wil je het lekker warm krijgen van deze cocktail? Voeg dan extra Tabasco toe.

Glas:
Shortdrink

Ingrediënten:
90 ml Thomas Henry Tonic Water
35 ml Sauza Hornitos tequila
20 ml grapefruitsap
15 ml limoensap
2 druppels Tabasco

Garnering:
Blauwe bessen en een schijfje grapefruit

Zo maak je ‘m:
Schenk alle ingrediënten in een glas vol ijsblokjes. Mix het geheel door goed te roeren. Garneer met blauwe bessen en een schijfje grapefruit.

Thomas Henry Mexican Standoff

Foto’s: Nanda Hagenaars