Coca-Cola Signature Mixers maken een cocktail spannend

Mixen met Coca-Cola

Dranken als rum en whisky kun je prima mixen met cola, maar het kan natuurlijk altijd spannender. Speciaal hiervoor heeft Coca-Cola vijf zogenaamde Signature Mixers laten ontwikkelen.

Deze Coca-Cola Signature Mixers hebben als basis colasiroop, maar vooraanstaande mixologists hebben er een mooie combinatie van ingrediënten aan toegevoegd. Met het originele recept van Coca-Cola uit 1886 in gedachten mochten de mixologists op een geheime locatie in Londen aan de slag.

Zij kregen als basis de cola-siroop zonder koolzuur en konden kiezen uit 200 verschillende ingrediënten om daaraan toe te voegen. Het vijftal ging een dag lang aan de slag om tot een perfecte mix te komen. ’s Avonds mocht een testpanel komen proeven en op basis van die ervaringen zijn er vier verschillende Signature Mixers geselecteerd.

Smoky

Smoky Notes is ontwikkeld door mixologist Max Venning die werkzaam is voor Three Sheets Londen, nummer 29 op de lijst van beste bars ter wereld. Intens aromatisch, eikachtig met subtiele noten van tabak. Deze mixer zorgt voor extra nuances als hij wordt gecombineerd met zeer kruidige, donkere rumsoorten of krachtige vanille-bourbons. Topnoten zijn eeuwenoude ylang ylang en ambrettezaad, in balans gebracht door een verrukkelijke basis van elegante, warme bruine specerijen.

Spicy

Spicy Notes werd ontwikkeld door mixologists Adriana Chía en Pippa Guy. Pippa Guy is werkzaam voor the Savoy Londen, nummer 2 op de lijst van beste bars ter wereld en Adriana is werkzaam voor Antigua Compañia de las Indias Barcelona. Deze mixer met een warme opening en een vurige afdronk is een verfijnde en complexe mix van limoen, gember, pittige jalapeño, geurige rozemarijn en aromatische jasmijn. Het resultaat is een zesty, aardachtige, mossige mixer die heerlijk smaakt met Schotse whisky of tequila gold.

Herbal

Herbal Notes is ontwikkeld door Antonio Naranjo die werkzaam is voor Dr Stravinsky Barcelona, nummer 19 op de lijst van beste bars ter wereld. Een frisse, kruidachtige mixer voor de kritische drinker. Deze mixer is heerlijk bloemig, fris en zuur met een perfecte balans tussen de verfrissende noten van dilleblad, citrus en citroengras en de aardachtige noten van dillezaad en afrikaantje. Het resultaat is een verrukkelijke, frisse mixer die goed combineert met de moutachtige en fruitige noten van Schotse whisky’s en fruitige cognacs.

Woody

Woody Notes werd ontwikkeld door Alex Lawrence, voormalig hoofd bartender van de Dandelyan Bar Londen, nummer 1 op de lijst van beste bars ter wereld. Een subtiele mix van aardachtige patchoeli, citrusachtige yuzu en aromatische basilicum. Deze mixer is licht, citrusachtig en verfrissend met een vleugje peper. Dit drankje versterkt de smaak van warm hout en zoete tropische vruchten in gouden en kruidige rumsoorten, haalt de geroosterde vanillenoten naar voren en versterkt de complexiteit van de houtachtige noten van bourbons om de warme kruidige smaak te benadrukken.

De Coca-Cola Signature Mixers worden verkocht in moderne glazen Hutchinson-flesjes. Dat de voorganger is van de iconische hedendaagse contourfles. Elke variant is voorzien van een handtekening van de mixologist. Wie nieuwsgierig is naar de Signature Mixers moet nog even geduld hebben. Ze zijn namelijk pas vanaf juni selectief verkrijgbaar bij 60 van de beste horecazaken in Nederland.

Mixen met Coca-Cola

Mixen met Coca-Cola

Mixen met Coca-Cola