Haal 9 dushi dingen van Curaçao in huis

Haal dushi dingen van Curaçao in huis
Photo by Bruno van der Kraan on Unsplash

Als jij niet naar Curaçao kunt, dan komt het eiland toch gewoon naar jou. Onder de noemer ‘Dushi dingen die je thuis kan doen’ is er een serie vlogs gemaakt waarmee je thuis toch kunt genieten van alles wat Curaçao te bieden heeft.

Helaas zit het mooie weer en het heerlijke strand daar niet bij, maar wel heel veel andere fijne zaken. Deze laten meteen zien hoe divers en rijk de cultuur op het eiland is. In totaal zijn er 9 video’s gemaakt die zijn te bekijken via de YouTube en IGTV op Instagram van het toerismebureau van Curaçao. We geven je een overzicht.

Sporten

Voor sportievelingen is er keuze uit een opzwepende Zumba-video van danser Cristine Rigaud. Hiermee zorg je dat je op tropische wijze thuis in shape blijft. Heb je juist wat ontspanning nodig, dan kies je voor een yoga-sessie en krachtpatsers kunnen leren hoe ze in hun eigen achtertuin aan de slag kunnen.

Op culinair gebied heeft Curaçao ook van alles te bieden. Als eerste denk je wellicht aan een zomerse cocktail. Check! Daar is ook een vlog over gemaakt. Met simpele ingrediënten maak je een dushi cocktail waarmee je zeker de sfeer van Curaçao in huis haalt. En natuurlijk is Blue Curaçao één van de belangrijkste onderdelen.

Recepten

Maar er is meer. Zo leert kruidenexpert Dinah Veeris je hoe je een drankje maakt dat je immuunsysteem zal boosten. Femi Meaux, eigenaresse van restaurant Hofi Cas Cora, neemt je mee naar haar boerderij, waar ze met behulp van zelfverbouwde groenten en kruiden een quiche maakt. Zoetkauwen komen aan hun trekken met een vlog van patissier Luigi Eduardo Chavarría. Een typisch gerecht voor Curaçao is Keshi Yena (gevulde kaas), Chef Justin Niessen geeft je het recept.

Tot slot zijn er nog tips van lokale designers om je interieur een vleugje van tropisch Curaçao mee te geven. Leuk om te vermelden is dat de video’s door iedereen zelf in vlogstijl zijn gemaakt. Er is geen cameraploeg ingehuurd, maar iedereen heeft zijn eigen content gecreëerd. Authentieker kun je het niet krijgen. Haal dushi dingen van Curaçao in huis

Photo by Alex Bello on Unsplash