Voor de likeurliefhebber: Villa Massa Amaretto

Villa Massa Amaretto
Onlangs heeft Villa Massa, bekend van de limoncello uit het Italiaanse Sorrento, een nieuw product geïntroduceerd: Villa Massa Amaretto. De zachte likeur is gemaakt van de beste amandelen uit Sicilië.

Villa Massa Amaretto smaakt heerlijk naar marsepein met hints van vanille, kers en cacao. Voor de likeur worden uitsluitend Siciliaanse amandelen gebruikt, omdat deze door de combinatie van een vruchtbare vulkanische bodem, hoge temperaturen en constant zonlicht een dikke, houtachtige schaal krijgen. Zo behouden de amandelen hun aroma’s en dat zorgt voor een intense smaak.

Siciliaanse amandelen

Nadat de amandelen zijn geoogst, worden ze licht geperst en vervolgens geweekt in een speciale vloeistof van koud water en alcohol. Door dit proces kan de natuurlijke smaak van de amandelen goed in de vloeistof doordringen. Er ontstaat een heerlijk amandelextract. Uiteindelijk wordt het product zorgvuldig gefilterd en in de fles overgegoten.

Smaakvolle amaretto

De familie Massa is geobsedeerd door kwaliteit. Tijdens hun zoektocht naar de beste amandelen voor deze likeur kwamen ze terecht in Sicilië. Naast hun wereldberoemde limoncello, nog altijd gemaakt volgens een familierecept uit 1890, wil de familie Massa likeurliefhebbers nu graag kennis laten laten maken met hun smaakvolle, koperkleurige amaretto.

Tip voor een cocktail!

Villa Massa Amaretto kun je puur drinken, aan een ijsdessert toevoegen of in een cocktail verwerken. Mocht je inspiratie zoeken voor een goede cocktail, probeer dan eens de Villa Massa Amaretto Sour. Wij maakten ‘m onlangs en waren aangenaam verrast!

Ingrediënten:
– 45 ml Villa Massa Amaretto
– Citroensap van een halve citroen
– Eiwit van 1 ei (tip: de gepasteuriseerde vloeibare eiwitten van Eggstra)
– Maraschino-kers

Bereidingswijze:
– Scheid het eiwit van het eigeel. Vang het eiwit op in een schaaltje.
– Voeg de amaretto, citroensap en eiwit toe aan de shaker, vul de shaker tot de rand met blokjes ijs.
– Schud ongeveer 10 seconden goed.
– Vul je glas met blokjes ijs en schenk de cocktail over het ijs in het glas.
– Garneer met een citroenschil en een maraschino-kers.

Villa Massa Amaretto is te verkrijgen bij de slijter. De likeur heeft een alcoholpercentage van 30 procent.

Villa Massa Amaretto

Villa Massa Amaretto