Vier de zomer met Ketel 1 Hard Lemonade

Ketel 1 Hard Lemonade
Foto’s: Ketel 1

Haal deze zomer het festivalseizoen naar je eigen tuin, balkon of terras. Dat doe je natuurlijk met een heerlijke cocktail in je hand. We willen je in dat verband graag voorstellen aan de Ketel 1 Hard Lemonade.

Met een paar ingrediënten maak je een zomers drankje waarmee je je vrienden en huisgenoten zal verrassen. Een Hard Lemonade is een drankje dat al tijden populair is in de Verenigde Staten en nu dankzij Ketel 1 deze zomer naar Nederland overwaait. Je kunt het vergelijken met een verfrissende klassieke Amerikaanse limonade met daarbij een extra kick van de jenever.

De basis voor een Ketel 1 Hard Lemonade is de jenever van Ketel 1. Deze is afkomstig uit de traditionele jenever-stad Schiedam waar de familie Nolet al sinds 1691 de jeneverstokerij heeft waar de drank wordt gemaakt. Door deze kennis en traditie is Ketel 1 een heerlijke jenever met een zachte afdronk. Ideaal als basis voor een Hard Lemonade.

Pinkyrose

Om de Ketel 1 Hard Lemonade te maken, heb je dus als eerste een fles Ketel 1 Jenever nodig. Daarnaast heb je een goede limonadesiroop nodig. Met goed bedoelen we niet de siropen die je in de supermarkt koopt. We raden sterk de Pinkyrose Straight Lemon aan. Deze siroop van het Rotterdamse Pinkyrose bevat alleen pure smaken en natuurlijke ingrediënten.

Een ander belangrijk onderdeel van de Hard Lemonade is goed bruiswater. Ook in dit geval beter geen plastic flessen uit de supermarkt, maar glazen flesjes van een goede slijter. Wij bevelen in dit geval graag de Fever Tree Soda Water aan. Het enige wat je daarna nog nodig hebt, is een citroen en limoen en genoeg ijsblokjes in je vriezer.

Recept

Een Ketel 1 Hard Lemonade maken gaat met de juiste ingrediënten in huis heel makkelijk. Neem een longdrinkglas en vul deze royaal met ijsklontjes. Voeg daar 1 barmaatje Ketel 1 jenever aan toe en 1 barmaatje siroop en drie delen bruisend water. Roer dit goed door met een cocktaillepel en garneer je drankje met een schijfje citroen én een schijfje limoen.

Wat ook leuk is om te doen, is het maken van een pitcher met Hard Lemonade. Gebruik hiervoor een grote glazen kan en vermenigvuldig de hoeveelheden van de ingrediënten met bijvoorbeeld 5. Zet de pitcher op tafel met een paar glazen en rietjes ernaast en je kunt je gasten zelf hun drankje in laten schenken. Proost!

Ketel 1 Hard Lemonade