Tito’s Handmade Vodka verovert nu ook Nederland

Tito's Handmade Vodka

Het snelst groeiende wodkamerk ter wereld komt naar Nederland. Eindelijk kunnen we hier nu ook proeven wat Tito’s Handmade Vodka zo bijzonder maakt.

Het verhaal van Tito’s Vodka begon in Austin, Texas waar Tito Beveridge (zo heet de man echt!) op zoek ging naar het recept voor de allerbeste wodka. De grote verschillen met andere wodka-merken zit allereerst in de basis van de drank. Bij Tito’s gebruiken ze maïs in plaats van graan. Hierdoor is de smaak zachter en is deze wodka ook nog eens glutenvrij.

Double Gold Medal

Een ander belangrijk verschil is dat Tito’s Handmade Vodka maar liefst 6 keer is gedestilleerd. Dat is meer dan alle andere premium wodka-merken. Ook dit zorgt voor een heel zachte smaak. Het uitgangspunt voor Tito was het maken van een wodka die iedereen (man en vrouw) met gemak puur kan drinken. Dit alles heeft gezorgd dat het merk is overladen met prijzen, waaronder een Double Gold Medal tijdens de World Spirits Competition in San Francisco. Deze prijs krijg je alleen als iedereen in de jury unaniem jouw merk op de eerste plek zet.

De Nederlandse lancering van Tito’s Handmade Vodka vond plaats in Martin’s Sporting Club in Amsterdam. In dit prachtige en gloednieuwe sportcafé proefde ik Tito’s puur en als onderdeel van een aantal lekkere cocktails en longdrinks. Het bekendste recept is een eigen draai aan de klassieke Moscow Mule. De Tito’s American Mule drink je met gemberbier, limoen en ijs uit een koperen mok.

Popcornsiroop

Je kon de wodka ook proeven met tonic. Aan de nieuwe Aromatic Tonic van Fever-Tree is wat schors van de Angostura toegevoegd voor een subtiele bitterheid en een mooie roze kleur. De bijzonderste combi was een Wodka Sour met door de barman zelfgemaakte popcornsiroop, een mooi eerbetoon aan de maïs in Tito’s Handmade Vodka.

Tito’s Handmade Vodka is verkrijgbaar in de betere horeca en bij winkels als Gall & Gall.

Tito's Handmade Vodka

Tito's Handmade Vodka
Wodka Sour met popcornsiroop
Tito's Handmade Vodka
Wodka met tonic