Kleurrijke opknapbeurt voor schoolplein in Sicilië

Ragusa Sun
Ragusa Sun (2018), acryl op asfalt,gemaakt voor de Liceo Scientifico E. Fermi in Ragusa, Sicilië, Organisatie: Festiwall en Liceo Scientifico, Foto’s: Piero Sabatino

Onder de artiestennaam Hense maakt kunstenaar Alex Brewer kleurrijke geometrische kunst. Zijn werk is heel divers en bestaat uit sculpturen, installaties, schilderijen en muurschilderingen.

Sinds kort mag hij daar een beschilderd schoolplein aan toevoegen. Op het plein van de Liceo Scientifico E. Fermi, een middelbare school in Ragusa op Sicilië, maakte hij het werk Ragusa Sun. Met acrylverf bracht Hense het werk aan op het asfalt van het plein.

Nieuwsgierig

Ragusa Sun moet de scholieren inspireren en nieuwsgierig maken. Het werk heeft niet echt een betekenis, waardoor de kunstenaar hoopt dat de jongeren die er dagelijks overheen lopen er zelf van alles in gaan zien. Meer werk van Hense kun je bekijken op zijn Instagram.

Wil je meer prachtig beschilderde pleintjes zien, bekijk dan het basketbalveld in Parijs dat in opdracht van Nike en Pigalle onder handen is genomen.

Ragusa Sun

Ragusa Sun

Ragusa Sun

Ragusa Sun

Ragusa Sun

Ragusa Sun