Art The Hague toont hedendaagse kunst uit binnen- en buitenland

Art The Hague 2019
Sfeerbeeld Art The Hague 2018, Assembled by Root

Nog op zoek naar een inspirerend uitje voor de komende dagen? Wat dacht je van Art The Hague? In Den Haag vindt van 2 t/m 6 oktober alweer de zevende editie van deze eigenzinnige kunstbeurs plaats. Galeries uit België en Nederland presenteren er een grote variëteit aan hedendaagse kunst.

Tijdens Art The Hague kan het publiek genieten van werk van zowel gevestigde namen als opkomende talenten. Kunstenaars die dit jaar worden gepresenteerd zijn onder andere Koen Vanmechelen, Leslie Nagel, Albert Pepermans, Lisette Schumacher, Saminte Ekeland, Chris Meulemans, Tina Berning, Sanne De Wolf en Nuria Maria. En ook bij de 46 geselecteerde galeries geldt er dat zowel gerenommeerde als jonge galeries meedoen. Deelnemers zijn bijvoorbeeld Livingstone, Eva Steynen.Deviation(s), Ramakers, Assembled by Root, Dürst Britt & Mayhew, Schönfeld Gallery, Maurits van de Laar, Lauwer, Post Modern Collection, Solo Gallery en Wilford X.

Aandacht voor de vrouw in de kunstwereld

Een belangrijk thema dit jaar is de rol van de vrouw in de kunstwereld. In 2019, het jaar van honderd jaar algemeen kiesrecht, zijn vrouwen nog altijd ondervertegenwoordigd in kunstcollecties. Met speciale aandacht voor vrouwen in de kunst wil de beurs een positieve bijdrage leveren aan een beter kunstklimaat in Nederland.

Toegankelijk voor iedereen

Met een leuk en interessant programma wil Art The Hague hedendaagse kunst toegankelijk te maken voor iedereen. Er worden tijdens het evenement allerlei tentoonstellingen en lezingen georganiseerd, voor zowel kunstliefhebbers, verzamelaars als bedrijven. Tot slot wil de kunstbeurs ook graag het internationale karakter van Den Haag benadrukken.

Gevarieerd programma

Op woensdag 2 oktober wordt Art The Hague om 18:00 uur feestelijk geopend door powervrouw Mirjam de Blécourt, arbeidsrechtadvocaat en politica. Op donderdag 3 oktober is er een bijeenkomst over het merk AFC Ajax en wordt besproken wat de kunst- en voetbalwereld van elkaar kunnen leren. Op vrijdag 4 oktober zijn er verschillende signeersessies en interessante artist talks. Ook geeft kunsthistoricus Trudi van Zadelhoff die dag de lezing ‘Vergeten Vrouwen’ waar ze ingaat op de positie en het werk van vrouwelijke kunstenaars uit het verleden.

Op zaterdag 5 oktober zijn er op Art The Hague bijeenkomsten voor jonge verzamelaars, waaronder een speciale tour met een bekende Hagenees, Street Art-rondleidingen met kunstenaar Sophia den Breems van The Hague Street Art, het Cosmo Café met Koen Vanmechelen en een DJ met food en drinks. Ook werkt de kunstbeurs deze dag samen met Museumnacht Den Haag: na sluiting van de beurs rijden er vanaf 20.00 uur speciale bussen naar verschillende musea in de stad. Zondag 6 oktober is alweer de laatste dag van Art The Hague. Er zijn nog verschillende tours te doen.

Art The Hague vindt plaats in de Fokker Terminal, Binckhorstlaan 249.

Openingstijden:
Woensdag 2 oktober, 18:00 – 22:00 uur
Donderdag 3 en vrijdag 4 oktober, 14:00 – 21:00 uur
Zaterdag 5 oktober, 11:00 – 20:00 uur (daarna Haagse Museumnacht)
Zondag 6 oktober, 11.00 – 18.00 uur

Art The Hague 2019
Digital Substance #3 door Roland Spitzer
Art The Hague 2019
Flowers from Naoshima door Albert Pepermans
Art The Hague 2019
Medusa door Koen Vanmechelen
Art The Hague 2019
Minoan Maidens door Jesse Willems
Art The Hague 2019
No Title door Leslie Nagel
Art The Hague 2019
Only Being a Fool is for Free door Sjaak Kooij
Art The Hague 2019
Sfeerbeeld Art The Hague 2018 (foto: Axel Lemmens)