Festival Design Passage in hartje Den Haag

Design Passage
Foto: Studio Johan Nieuwehuize

Laat je inspireren op het designfestival Design Passage dat van 17 tot en met 19 november te bezoeken is in Den Haag. Het nieuwe festival vindt plaats op een bijzondere locatie: de bovenverdiepingen van de Haagse Passage.

Op Design Passage is een zeer diverse groep makers en ontwerpers aanwezig. Van jong talent en kleine labels van makers tot bekende merken en ontwerpers. Dit maakt het aanbod heel breed, waardoor de kans groot is dat je tegen een paar mooie verrassingen aan zult lopen. Het is ook altijd leuk om in gesprek te gaan met de ontwerpers en makers zelf en om iets rechtstreeks bij ze te kopen. Met de feestdagen in aankomst is dit ook een geschikte plek om een echt bijzonder cadeau te vinden.

Ambassades

Niet alleen de zeer rijke Nederlandse designwereld is aanwezig, er is ook internationale aandacht. Het festival is immers in Den Haag. Daarom is er door de organisatie contact opgenomen met de ambassades van Bangladesh, Brazilië, Griekenland, Malta en Kosovo. Zij zetten talent uit eigen land in de spotlights op Design Passage.

Er is ook ruimte voor humor. Onder de noemer Bauhaus Laugh House nemen studenten van KABK objecten van modernistische kunstenaars zoals Le Corbusier en Oskar Schlemmer op de hak evenals Bauhaus-prominenten Ludwig Mies van de Rohe, Josef Alberts en Marcel Breuer. Genoeg te ontdekken dus op Design Passage.

Kaarten zijn online te koop: volwassen betalen €7.95, kinderen (van 4 t/m 16 jaar) €4.95. Voor meer informatie en een overzicht van de deelnemers raden we aan om te kijken op de Instagram van het festival. Design Passage is een initiatief van Stichting Embassies of Design en WOTH Wonderful Things magazine.

Arend Grossman
Arend Grossman
Vij5
Vij5
Nina van Bart
Nina van Bart. Foto: Leon van den Broek
APTUM
APTUM
Kukka
Kukka
Design Passage
Foto: Studio Johan Nieuwehuize
Isabel Quiroga
Isabel Quiroga
Inge Simonis
Inge Simonis. Foto: Bas Adriaans