Muziektips voor het weekend (deel 160)

billy woods & Kenny Segal
billy woods & Kenny Segal. Foto: Alexander Richter

Nu we bij deel 160 zijn aangekomen, vragen we ons af of we door moeten gaan met tellen of dat we deze wekelijkse muziekrubriek een andere naam moeten geven. Een lastig dilemma. Net zo lastig als wekelijks de krenten uit de pap die muziekindustrie heet te vissen. Toch is het ons wederom gelukt. Veel luisterplezier en een prettig weekend.

Album van de week: billy woods & Kenny Segal

Hiphop is heden ten dage groter dan ooit, maar tegelijkertijd ook vreselijk saai en voorspelbaar. Gelukkig zijn er altijd artiesten te vinden die tegen die stroom in willen zwemmen. Bijvoorbeeld het avontuurlijke duo billy woods & Kenny Segal. Op hun tweede album samen weten de rapper en de producer elkaar nog beter aan te vullen. Een heerlijke lome productie aangevuld met scherpe, intelligente teksten. Dit is wat hiphop hoort te zijn.

Grian Chatten

Fontaines DC-frontman Grian Chatten gaat op de solotour. Hij wilde graag ontdekken wat voor liedjes er ontstaan als je slechts gitaar en stem als basis neemt. Het is dus allemaal wat ingetogener dan bij zijn band. Op 30 juni verschijnt het album Chaos for the Fly.

The Hives

Terug van weggeweest: The Hives. Na 10 jaar stilte pakt de Zweedse rockband op heerlijke wijze de draad weer op. Op 11 augustus volgt een gloednieuw album.

Drum & Bass On The Bike – BERLIN

Oh, wat kunnen we genieten van het fantastische project Drum & Bass On the Bike van de Britse DJ Dom Whiting. Met een bakfiets met daarop een DJ-set gemonteerd organiseert hij fietstochten. Inmiddels komen daar duizenden mensen op af. Het schijnt dat hij binnenkort ook een ritje door een Nederlandse stad gaat organiseren…

Lifeguard

Lifeguard is een betrekkelijk nieuwe band uit Chicago. De twee EP’s die de band eerder uitbracht bij kleine labels worden nu samengevoegd tot een debuutalbum bij Matador. Met de single 17-18 Lovesong laten ze horen hoe dat ongeveer zal gaan klinken. Bij ons doet het een beetje aan het geluid van de band Iceage denken.

Nieuwe albums

Fred again.. & Brian Eno

Een mooie muzikale verrassing die we even niet aan zagen komen. Alleskunner Fred again.. komt plots met een samenwerking met niemand minder dan Brian Eno. Verwacht geen dansvloerklappers, want het album staat vol ingetogen en rustgevende ambient.

The Lemon Twigs

The Lemon Twigs nemen ons mee naar de jaren ’70. Hun nieuwste album zou zomaar een obscure plaat uit die tijd kunnen zijn die je uit de bakken vist bij een kringloopwinkel. Eenmaal thuis blijkt het album vol pareltjes te staan die af en toe op een goede manier tegen kitsch aan schuren. Luister maar eens naar de single Corner of my Eeye.

Currents

De muziek die Currents maakt, past prachtig in het hokje metalcore. Dus dan hebben we te maken met metal op zijn bruutst en zijn felst. En tussen al dat brute geweld zijn ook regelmatig heel mooie dingen te horen. Ons advies: lekker hard draaien.

Dave Lombardo

Dave Lombardo kennen we natuurlijk vooral als drummer van Slayer, maar de beste man heeft veel meer dan dat gedaan. Op platenlabel Ipecac (van Mike Patton) komt hij met een solo-album waarbij het voor 100% draait om percussie. Het resultaat is spannend en avontuurlijk.