Muziektips voor het weekend (deel 172)

Travis Scott

Welkom bij de 172ste editie van onze wekelijkse muziektips. Deze editie was misschien wel de moeilijkste om te maken tot nu toe. Toch hebben we wel wat interessants voor je gevonden. Geniet ervan.

De moeite zat niet alleen in het feit dat we niet echt een album konden vinden om te kronen tot album van de week, maar ook omdat de laptop waarop we deze rubriek maken plots kuren kreeg. Proberen het probleem zelf op te lossen om vervolgens ook nog eens heel lang in de wacht te staan bij een helpdesk is allemaal tijd die we liever op een andere manier hadden gebruikt. Het is niet anders.

Album van de week: Travis Scott

Ere wie ere toekomt. Van te voren dachten we dat het album vooral een commercieel gedrocht zou worden, een vehikel om vooral heel veel merch en samenwerkingen met verschillende merken door de strot van de fans te duwen, maar Utopia heeft ons best weten te verrassen. Niet dat het album hoog in onze jaarlijstjes gaat eindigen, maar de concurrentie was deze week ook niet heel sterk. Vandaar dat we Travis Scott feliciteren met de titel van het beste album van deze week.

Turnstile

https://youtu.be/3M7rOkZ2VFs

Op de line-up van hiphop-festival Rolling Loud Miami stond één afwijkende naam. Hardcoreband Turnstile trok zich niets aan van hokjes en wist het publiek te overtuigen met hun energieke liveshow. Mocht je dit jaar naar Lowlands gaan, dan is Turnstile de band die je niet mag missen.

Sigur Rós

De IJslandse band Sigur Rós heeft een project aangekondigd waarbij bij elk nummer van het nieuwe album Átta een video gemaakt zal worden. Deze week kwam de clip bij het nummer 8 uit. Gemaakt door de IJslandse kunstenaar en activist Rúrí, die ook de albumhoes van Átta ontwierp.

Mitski

Met haar vorige album brak Mitski plots door bij een groot (en jong) publiek. De verwachtingen voor het aankomende nieuwe werk zijn dus hooggespannen. De nieuwe single Bug Like an Angel is vooral mysterieus, zeker als het koor zich bij Mitski’s zang voegt.

Romy

Romy geeft je een intiem inkijkje in haar privéleven in de video bij haar nieuwe single The Sea. We zien de zangeres en haar vrouw op vakantie. Het nummer zelf is geschreven door Romy zelf en mede-geproduceerd door Fred Again.. en Stuart Price. Niet de minsten dus.

Nieuwe albums

Aphex Twin

We hadden stiekem op meer gehoopt, maar moeten het doen met een EP met 4 nummers. Ondanks dat blijft Aphex Twin onnavolgbaar en zijn muziek zeer interessant. Op Soundcloud staat overigens nooit eerder uitgebracht werk uit de periode 2006-2007.