Muziektips voor het weekend (deel 177)

Slowdive
Slowdive. Foto: Ingrid Pop

Elke vrijdag geven we je tips met nieuwe muziek. Ook dit keer hebben we weer een lekker klinkend aanbod. Geniet ervan het komende hopelijk een beetje zomerse weekend.

Album van de week: Slowdive

Over het kiezen van het album van de week hoefden we niet lang na te denken. Slowdive deelt namelijk vandaag een erg sterk album dat misschien wel hun beste tot nu toe is. Natuurlijk heeft souvlaki een onaantastbare en iconische status, maar we denken dat er van everything is alive objectief gezien meer te genieten valt. Alles valt op zijn plaats op deze plaat. Zeker omdat het album niet alleen shoegaze laat horen, maar ook vleugjes postrock en dreampop. De band durft 34 jaar na oprichting nog steeds te experimenteren. Luister maar eens naar chained to a cloud met zijn elektronica en wonderschone samenzang.

Op 16 januari staat Slowdive in Paradiso. De voorverkoop begint vrijdag 6 september

Aphex Twin

Aphex Twin is deze zomer bezig met een tour langs diverse festivals. Van de show tijdens Field Day in Londen is een video in 360 graden gemaakt. Wil je deze zo optimaal mogelijk kijken. Open de video in een nieuw venster, zet deze op full screen en kies voor 4K-weergave. En zet ook het volume lekker hoog. Wie goed oplet, ziet heel wat beroemde collega-muzikanten van Aphex Twin met zijn hoofd erop gemonteerd.

Kylie Minogue

Het gaat momenteel lekker met Kylie. Na het succes van Padam Padam is hier nu de opvolger Tension. Deze zal ongetwijfeld ook weer dansvloeren gaan veroveren.

Dawn Brothers

De Rotterdamse Dawn Brothers laten zich volop inspireren door het betere werk uit de jaren 70. Samen met producer Pablo van de Poel is daar iets heel moois van gemaakt. For Better Or Worse is een heerlijk voorproefje van het album Alpine Gold, dat op 27 oktober verschijnt.

Nieuwe albums

Jeff Rosenstock

Jeff Rosenstock is een van de interessantste namen in de hedendaagse punkscene in de VS. Als geen ander weet hij de puurheid van punk te combineren met (h)eerlijke muziek. Op HELLMODE hoor je Rosenstock op de top van zijn kunnen.

Helmut Lotti

Jazeker, we hebben het hier over Helmut Lotti. Bekend als Elvis-imitator in de Soundmixshow en nog bekender met zijn serie Helmut Lotti goes Classic. Er zijn echter nog meer genres waarin Lotti zich thuis voelt. Op de Vlaamse Radio bekende hij ooit dat hij fan was van Iron Maiden. Dit is vervolgens viraal gegaan. Met als uiteindelijke resultaat dat Lotti op metal-tour is door België. Van de show op Graspop Metal Meeting is nu een live-album uitgebracht en die klinkt verrassend goed. Alle klassiekers uit de heavy metal komen voorbij.