De populairste artikelen van 2021

Christo heeft de Arc de Triomphe ingepakt
Foto: Benjamin Loyseau

Op de laatste dag van het jaar kijken we graag nog even terug. In dit overzicht zie je de artikelen die het best zijn gelezen het afgelopen jaar. Het is altijd mooi om te zien dat lezers de artikelen kunnen waarderen. Daar doen we het voor. Ook in 2022 hopen we weer veel mensen te kunnen inspireren.

Christo in Parijs

De herfst van 2021 stond in de kunstwereld in het teken van het allerlaatste huzarenstukje van kunstenaarsduo Christo en Jean-Claude. De Arc de Triomphe veranderde in een prachtig kunstwerk en in de weekenden verdween het drukke verkeer rondom de boog en was het even het domein van wandelende kunstliefhebbers.

Eva Jospin in het Noordbrabants Museum

Eva Jospin: Paper Tales In Het Noordbrabants Museum
Eva Jospin: Paper Tales in Het Noordbrabants Museum
Foto: Jan-Kees Steenman

De musea hadden het dit jaar ook weer erg zwaar. Gelukkig waren er nog wel wat momenten dat we wel naar het museum konden. Een van de mooiste exposities die we dit jaar zagen was de Franse Eva Jospin in het Noordbrabants Museum. Met behulp van doodgewoon karton maakt ze enorme installaties die doen denken aan sprookjeswerelden.

Geuzes proeven in de Zennevallei

Foeders bij Brouwerij Boon
Foeders bij Brouwerij Boon

We hebben niet veel gereisd in 2021. Het voelde ook niet goed om tijdens een pandemie de halve wereld over te reizen. We zochten het dus dichter bij huis. Zoals in de Zennevallei, net onder Brussel, waar ze bieren maken die behoren tot de wereldtop. Op de fiets bezochten we een paar unieke brouwerijen en stekerijen. Een reis die we in 2022 nog wel weer over willen doen.

Art Rotterdam

Art Rotterdam 2021
Buitenwerk van Marcha van den Hurk. Project: Wave 2021

Kunstbeurzen moesten schuiven met data en flink improviseren om toch door te kunnen gaan. Zo was Art Rotterdam in 2021 plots in de zomer. Het was het eerste kunstevenement na een lange periode waarin minder mogelijk was. Mede daarom voelde het bezoek inspirerender dan ooit.

Bosje bloemen van LEGO

Bosje bloemen van LEGO
Foto: LEGO

Veel mensen zochten het afgelopen jaar een ontspannende hobby en een aantal trends zagen we terug in onze bezoekcijfers. LEGO was daarbij veruit favoriet. Het Deense speelgoedmerk zette het afgelopen jaar sterk in op de markt voor volwassenen. Het mooie boeket met bloemen is daarvan een sterk voorbeeld.

Op reis naar Koejavië-Pommeren

Op reis in het Poolse Koejavië-Pommeren
Uitzicht op Grudziądz

Deze zomer waren we op reis in de Poolse regio Koejavië-Pommeren. We bezochten er prachtige steden vol geschiedenis, zagen spectaculaire kastelen en kwamen helemaal tot rusten door te fietsen en kajakken door de ongerepte natuur. Koejavië-Pommeren is een streek die het ontdekken waard is.

De Huidenclub

Huidenclub Rotterdam
Diepeveen (Dudok Groep, foto: Ossip van Duivenbode)

Rotterdam is een nieuwe artistieke hotspot rijker: De Huidenclub. In het historische Diepeveengebouw aan de Pelgrimsstraat is nu ruimte voor hedendaagse cultuur in al zijn facetten.

Bamberg en omgeving

Bier in Beieren: Bamberg en omgeving
Het oude stadhuis van Bamberg

Vaste lezers weten dat we graag genieten van een goed biertje. Een reis naar Beieren om daar in de biergeschiedenis te duiken was daarom een van onze hoogtepunten dit jaar. We bezochten onder andere Bamberg dat bekend staat vanwege zijn heerlijke rookbier, maar ons ook wist te verrassen met het historische centrum, jonge experimentele brouwers en de fantastische omgeving.

ARTZUID

ARTZUID 2021
Karen Sargsyan – Marry with the west & Golden Cockerel

Kunst in de openbare ruimte was gelukkig wel het hele jaar door te bekijken. Hoogtepunt hierbij was de 2021-editie van ARTZUID. In het statige Amsterdam Zuid waren 70 prachtige sculpturen te bewonderen van nationale en internationale kunstenaars.

De bijzondere waterflessen van Air Up

Air Up

Dit jaar maakten we kennis met Air Up, een uniek concept uit Duitsland waarbij je alleen water drinkt en daarbij een smaakje proeft door te ruiken. Via Zoom gingen we in gesprek met Lena Jüngst, de bedenker van dit unieke concept.