Mikkeller viert 10 jaar Game of Thrones

Game of Thrones-bier

Het is deze maand 10 jaar geleden dat de eerste aflevering van Game of Thrones op televisie was. Om dit te vieren heeft de Deense bierbouwer Mikkeller een uniek bier gemaakt: Iron Anniversary IPA.

Door de makers van Game of Thrones wordt dit 10 jarige jubileum namelijk een Iron Anniversary genoemd, vandaar de naam van het bier. In het blik zit een New England IPA (NEIPA) met een mooi troebel uiterlijk een heerlijke fruittonen van de gebruikte hopsoorten.

Zo proef je onder andere ananas, mango, perzik, rozenblaadjes en vanille. Ervaren bierproever halen er ook nog bessen, papaja en passievrucht uit. Een biertje om van te genieten dus. Met slechts 5.5% alcohol is het bier bovendien goed doordrinkbaar. Lekker dus voor als het binnenkort weer wat warmer buiten is.

Koninklijk

Zoals altijd bij Mikkeller is het prachtige design van het blikje ontworpen door hun eigen art director Keith Shore. Hij gebruikte dit keer alleen zwart en goud als kleuren voor een koninklijke uitstraling. Op de voorkant van het blik zie je een knielende soldaat die een zwaard aanbiedt. Op dat zwaard zit een zwarte kraai.

De Mikkeller Iron Anniversary IPA zal vanaf 17 april te koop zijn via de webshop van Mikkeller. Kijk daar gerust ook verder rond voor nog meer lekker bier. Ook zal het bier te vinden zijn bij de betere bierspeciaalzaak.