5 redenen om nu een elektrische fiets aan te schaffen

Elektrische fietsen worden alsmaar populairder en zijn zeker niet meer alleen ‘voor de ouderen die moeite hebben met fietsen’. Het zijn de strakke moderne e-bikes en comfortabele elektrische transportfietsen die de markt domineren. Maar, waarom zou je een e-bike aanschaffen? Als je die nodig niet hebt natuurlijk.

De afgelopen vijf jaar is de vraag naar elektrische fietsen ontzettend gestegen. Ze zijn niet voor niets populair; ze bieden je een fijne ondersteuning tijdens het fietsen en zijn voor veel mensen de uitkomst om geen extra auto of scooter te hoeven aanschaffen. Fietsonline.com legt graag uit waarom een e-bike een geweldige aanschaf is.

Je bent goed bezig voor het milieu

Met een e-bike ben je goed bezig voor het milieu, want je kunt je auto of scooter wat vaker laten staan. De langere fietsritten voor woon-werkverkeer zijn met een elektrische fiets prima te doen. Denk hierbij aan een afstand van tot ongeveer 15 kilometer.

Met een e-bike stoot je geen directe CO2 uit, wat zorgt voor een schonere lucht. Natuurlijk moet je wel je accu opladen, maar die energie voor het opladen staat niet in verhouding tot die van een auto.

Een e-bike scheelt geld

Ben je van plan om een nieuwe auto of scooter te kopen om de korte afstanden naar werk te overbruggen en heb je geen zin om met het openbaar vervoer te gaan? Met een e-bike ben je lekker mobiel én goedkoper uit.

Gemiddeld kost een nieuwe e-bike 1800 euro, een nieuwe scooter tussen de 1500 en 5000 euro en een nieuwe auto 35.000 euro. Reken maar uit. Daarnaast is het opladen van een accu een stuk goedkoper dan de prijs van benzine.

Het kost weinig energie

Heb je geen zin om bezweet op je eindbestemming aan te komen? No problem! Je bepaalt zelf de hoeveelheid ondersteuning die je nodig hebt tijdens het fietsen. Ook zo heerlijk als je heuvel op moet fietsen of tegenwind hebt. Daar merk je namelijk helemaal niets van.

Het voordeel is dat je de fietsversnellingen zelf combineert met de standen trapondersteuning. Zo fiets je altijd met de beste ondersteuning.
Wil je dan toch sportiever bezig gaan? Dan zet je de trapondersteuning op een laag niveau, zodat je zelf meer kracht moet zetten.

5 redenen om nu een elektrische fiets aan te schaffen

In de stad ben je sneller

Als je in de stad woont, dan is een e-bike perfect om het drukke stadse verkeer te omzeilen. Geen filevorming meer voor jou! Met een e-bike kun je een snelheid van 25 km/u behalen waardoor je echt snel vooruitkomt. Het is écht een goed gevoel om de wachtende, sloom rijdende auto’s voorbij te rijden.

Natuurlijk hoef je niet altijd 25 km/u te fietsen; je snelheid bepaal je zelf. Doe je liever wat rustiger aan, dan kan dat ook.

Genoeg keuze

Nu e-bikes een groot deel van de fietsenmarkt overnemen, is er ook ontzettend veel keuze. Wil je liever een sportief model met een recht stuur en sportief zadel of ga je toch voor de elektrische transportfiets waar je gemakkelijk je bagage mee meeneemt? Keuze genoeg!

Ook het ontwerpen van e-bikes komt met innovatie. Zo hebben steeds meer e-bikes een duurzame en onderhoudsvriendelijke belt drive in plaats van de traditionele kettingen. Ook hebben sommige e-bikes zelfs stuurpennen met een USB-aansluiting, zodat je zelfs tijdens het fietsen je mobiele telefoon kunt opladen.

5 redenen om nu een elektrische fiets aan te schaffen

Ben je enthousiast over het aanschaffen van een e-bike? Fietsonline.com heeft een ruim assortiment met e-bikes. Je nieuwe e-bike wordt rijklaar afgemonteerd en bij je thuis afgeleverd. Ook kun je ervoor kiezen om een extra servicepakket aan te schaffen voor onderhoud.