De unieke Microlino is nu ook verkrijgbaar in Nederland

Microlino

Vanaf 1 november is de Microlino verkrijgbaar in Nederland. Dit lichte, emissievrije voertuig is ontworpen als alternatief voor auto’s. Het opvallende wagentje is geboren in Zwitserland en wordt gebouwd in Turijn, Italië.

De Microlino heeft een maximumsnelheid van 90 km/u en is verkrijgbaar in drie batterijversies met een bereik van 95, 175 of 230 km. Hij heeft slechts 1/3 van een parkeerplaats nodig en dankzij de aangepaste voordeur kunnen passagiers ook eenvoudig op het trottoir uitstappen als ze dwars geparkeerd staan. Ondanks zijn kleine formaat biedt de Microlino voldoende ruimte voor twee passagiers naast elkaar. Met 230 liter kofferbakruimte is er plaats voor drie kratten bier of twee middelgrote honden.

Meerdere keuzeopties

De Microlino is verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren en heeft vele interieuropties waaruit kan worden gekozen. Verder heeft hij ook een zonnedak voor het ultieme zomergevoel en andere leuke details, zoals een sportmodus (een echte ‘Turbo’ -knop).

“We willen de Microlino niet alleen praktisch maken, maar ook leuk om in te rijden, zodat je alleen maar kan glimlachen als je hem gebruikt”, zegt medeoprichter Oliver Ouboter.

Aluminium en staal

Hoewel de Microlino een nieuwe productcategorie is, is hij ontworpen volgens de normen van de auto-industrie. Hij maakt niet alleen gebruik van auto-onderdelen, maar is ook het eerste voertuig in zijn categorie met een unibody van staal en aluminium. Een unibody is veiliger en duurzamer dan de buizenframes die normaal in deze categorie worden gebruikt. Bovendien zijn de bodypanelen ook gemaakt van aluminium en staal, terwijl de meeste lichte elektrische voertuigen kunststof gebruiken.

Zwitserse uitvinding

De Zwitserse uitvinder Wim Ouboter en zijn twee zonen Merlin en Oliver hebben de Microlino in 2015 bedacht. Het elektrische voertuig rijdt al in een aantal andere Europese landen en is per 1 november 2023 in Nederland (online) te bestellen. De Microlino is verkrijgbaar vanaf 17.990,- euro.

Microlino

Microlino

Microlino

Microlino

Microlino

Microlino

Microlino

Microlino