Bob Ross krijgt zijn eerste expositie in Museum MORE

Bob Ross in Museum More
Foto © Bob Ross Inc.

Het is best vreemd dat één van de beroemdste kunstenaars van de afgelopen decennia nog nooit een solo-expositie in een museum heeft gehad. Daar gaat eind 2020 verandering in komen, want dan toont Museum MORE het beste en mooiste werk van Bob Ross.

Sinds de eerste aflevering van The Joy of Painting in 1983 hebben wereldwijd miljoenen mensen Bob Ross op televisie of online aan het werk gezien. Het ging hierbij niet alleen om het kunstwerk zelf, maar vooral om de creatie ervan. De manier waarop Bob Ross een schilderij maakte, was een kunstvorm op zich.

In samenwerking met Bob Ross Inc zullen in Museum MORE 40 van de meest beroemde werken uit de televisieserie getoond worden. De uitgelezen kans om eens van dichtbij te zien hoe knap het werk van Bob Ross is. Almighty mountains, happy little trees en fluffy clouds: ze zijn allemaal aanwezig. Uitgevoerd in Van Dyke Brown, Titanium White of Sap Green.

Wereldprimeur

Bijzonder is dat Bob Ross zijn werk nooit als kunst zag. Hij zei hierover: ’It’s not traditional art, it’s not fine art. And I am not trying to tell anybody it is’. Zijn werk ging daarom niet in de verkoop en was nooit te zien in een museum. Tot eerder dit jaar plots The Smithsonian National Museum of American History in Washington D.C. enkele schilderijen van Bob Ross verwierf. Een volgende stap is de expositie in Museum MORE, een wereldprimeur.

Museum MORE in Gorssel is het grootste museum voor Modern Realisme. In de vaste collectie vind je werk van onder andere Carel Willink, Jan Mankes, Pyke Koch en Charley Toorop. Daarnaast zijn er regelmatig wisselende tentoonstellingen van (inter)nationale realisten.

Bob Ross – Museum MORE