Kunstenaar FAKE ontwerpt glas voor Duvel

Foto: Ivo van der Bent

Ieder jaar mag een kunstenaar een speciale versie van het iconische Duvel-glas ontwerpen. Dit jaar ging die eer naar street artist FAKE wiens werk Super Nurse vorig jaar viraal ging.

Toen FAKE (echte naam: Manuel Seikritt) Super Nurse maakte stonden we nog aan het begin van de coronacrisis. Het werk dat hij voor Duvel heeft gemaakt is nog steeds actueel, maar van een geheel andere orde. Je ziet de beroemde engel en duvel van Duvel met elkaar flirten. Na een te lange tijd op afstand te hebben geleefd van elkaar smachten we allemaal weer naar wat losser en frivoler contact met anderen.

De samenwerking tussen Duvel en FAKE bleef overigens niet bij alleen het ontwerpen van een glas. FAKE cureerde ook een Duvel Art Walk met audiotour door Amsterdam-Noord. Deze is gratis te volgen tot en met 12 september. De Duvel Art walk start bij het NDSM-plein en eindigt in het Noorderpark bij Pompet, waar het glasontwerp een prominente plek krijgt. FAKE neemt je mee langs een rauwe kunstwerkenroute, met enkele werken van hemzelf als ook werken van andere street-artists zoals Shoe, Juice, Sjem Bakkus & Lars Brehm.

Het Duvel Collection Glas ontworpen door FAKE is verkrijgbaar bij diverse cafés, supermarkten en slijterijen als tijdelijk cadeau. OP www.duvel.com/fake staat meer informatie.

FAKE x Duvel