Drink dit weekend eens een Goose IPA

Chicago en Londen in 1 bier
Een IPA heeft natuurlijk zijn roots in Londen.

Ben je op zoek naar een lekkere IPA? Eentje die flink hoppig is, maar niet extreem bitter en ook nog eens makkelijk verkrijgbaar is? Kies dan voor de Goose IPA van brouwerij Goose Island.

De ontwikkelingen in de wereld van het bier gaan zo hard, dat het lastig bij te houden is welke bieren nu echt lekker zijn. Een goede eerste stap is die van pils naar een IPA. Deze India Pale Ale bevat flink wat meer hop, waardoor het bier een mooie combinatie van bitter en citrustonen heeft.

Gouden medaille

Goose IPA is een uitstekend voorbeeld van hoe een IPA hoort te zijn. Deze IPA van brouwerij Goose Island in Chicago is niet voor niets 6 keer bekroond met een medaille, waaronder een gouden voor beste English Style India Pale Ale bij de prestigieuze World Beer Cup Awards. Vaak moet je voor een bekroond bier uit de VS goed zoeken om een fles te vinden, maar niet in het geval van Goose IPA. Deze is bij heel veel slijters en zelfs sommige supermarkten in Nederland te koop. Een paar flesjes inslaan is dus reuze makkelijk.

Extra hop

Het is de hop die de typische smaak aan een IPA geeft. Dit bier is ontstaan toen de Engelsen vroeger bier wilden verschepen naar de soldaten in India. Normaal bier als pils en lager bleek de reis niet zo goed te kunnen doorstaan. Na vele onderzoeken en experimenten kwam men tot de conclusie dat het toevoegen van extra hop zorgt dat bier wel bestand is tegen de omstandigheden op zee. Zo is de India Pale Ale met zijn typisch hoppige smaak ontstaan.

Inmiddels weten brouwers heel veel van hop en wat verschillende hoprassen betekenen voor de smaak. In de Goose IPA gaan maar liefst 4 verschillende soorten: Cascade, Centennial, Pilgrim en Styrian Celeia. Deze worden speciaal voor Goose Island verbouwd op een boerderij in Idaho. De combinatie van hopsoorten zorgt dat de Goose IPA lekker veel citrus in zowel de neus als de smaak heeft. Deze worden mooi in balans gehouden door zowel het bittere van de hop als het zoete van de malt. De afdronk is lang en op een fijne manier bitter.