Surrealistisch flesje van Duvel

Duvel Mini Surrealistisch

In Museum Boijmans Van Beuningen is nu de bijzondere tentoonstelling ‘Gek van surrealisme’ te zien. De komende maanden worden werken getoond van beroemde kunstenaars als Dalí en Magritte. Speciaal voor deze tentoonstelling in Rotterdam heeft de Belgische bierbrouwerij Duvel een flesje ontworpen.

Vorige week werd in het Boijmans de tentoonstelling over het surrealisme geopend. Het museum laat de passie en belevingswereld zien van kunstenaars als Salvador Dalí, Max Ernst, René Magritte en Joan Miró, alsmede hun verdraaiingen van de dagelijkse werkelijkheid. De internationaal reizende tentoonstelling bestaat uit meer dan 300 stukken. Deze kunstwerken komen uit 4 befaamde privéverzamelingen, die voor het eerst zijn samengebracht. Er is trouwens niet zomaar gekozen voor Museum Boijmans Van Beuningen. Het museum bezit namelijk als enige in Nederland een uitgebreide collectie surrealistische kunst.

Surrealistische Duvel Mini

Voor de tentoonstelling, die de kracht laat zien van de beroemde kunstbeweging, is een exclusieve Duvel Mini ontworpen. Dit bierflesje is speciaal gewijd aan het surrealisme en is alleen te koop tijdens de expo. Het is verkrijgbaar in het museumrestaurant ‘Het paviljoen’ en bij verschillende winkeliers in de populaire Witte de Withstraat. Verder zullen er tijdens de Museumnacht010 op 4 maart 5.000 flesjes van de gelimiteerde Duvel Mini worden verdeeld.

Samenwerking met kunstenaars

De Duvel Mini bestaat sinds 2014. Het bier in het flesje heeft exact dezelfde smaak als het origineel. Ook het alcoholpercentage en het brouwproces zijn hetzelfde. Alleen is de inhoud van dit flesje 18 cl in plaats van 33 cl. Er zijn in de tussentijd meerdere collectors items van de Duvel Mini uitgebracht. Zo ontwierpen bijvoorbeeld de chefs van The Jane in Antwerpen, Pure C in het Zeeuwse Cadzand en iCook uit het Belgische Mons hun eigen flesjes.

Bij Duvel hebben ze altijd al een voorliefde gehad voor hedendaagse kunst, design en architectuur. Ze hebben al meerdere partnerships gehad met ondermeer musea en culturele evenementen. Sinds een aantal jaar wordt ook gevraagd aan kunstenaars en designers of ze het iconische Duvelglas onder handen willen nemen. Dit resulteerde in designs van onder andere Piet Parra, Arne Quinze, Philippe Debongnie en Yan Sorgi. Op deze manier kan iedereen kunst in huis halen en er op een laagdrempelige manier van genieten. Hetzelfde geldt voor het nieuwe surrealistische flesje. Het is leuke toevoeging aan een bijzondere tentoonstelling.

‘Gek van surrealisme’ loopt nog tot 28 mei 2017
Museum Boijmans Van Beuningen,
Museumpark 18-20
Rotterdam

speciaal flesje van Duvel

Duvel en Boijmans

surrealisme en bier

kleine flesjes Duvel