Nostalgische collectie van Uniqlo en JW Anderson

UNIQLO x JW ANDERSON 2021

Uniqlo en modeontwerper JW Anderson hebben elkaar weer gevonden. Op 25 november lanceren ze een gezamenlijke collectie die in het teken staat van Peter Rabbit en het Britse platteland. Nostalgie ten top!

Jonathan Anderson, die vanuit Londen zijn succesvolle fashionlabel JW Anderson runt, brengt ons wederom een stijlvolle Uniqlo-collectie. Het van oorsprong Japanse kledingbedrijf en de Noord-Ierse modeontwerper werken al langer samen. De eerste Uniqlo en JW Anderson collectie werd gelanceerd in het najaar van 2017.

Voor de herfst/winter 2021 wordt dus een collectie uitgebracht die is geïnspireerd op de verhalen van Beatrix Potter. Bij het zien ervan waan je je meteen op het Britse platteland. De Life Wear-collectie bestaat uit eenvoudige, comfortabele en betaalbare items voor elke dag, zoals sweaters, sokken, sjaals en pyjamabroeken.

Klassiek maar comfortabel

De samenwerking tussen JW Anderson en Uniqlo is ontstaan vanuit het thema ‘Britse klassiekers. Ontworpen voor het hedendaagse leven’. De items uit de collectie combineren de innovatieve, op Britse traditionele kleding gebaseerde ontwerpen van JW Anderson met de toewijding van Uniqlo op het gebied van pasvorm, materialen en functionaliteit.

“Voor mij ging deze collectie echt over het omarmen van het seizoen,” zegt designer Jonathan Anderson over deze nieuwste collectie. “Ik wilde iets creëren dat op een bepaalde manier heel herfstachtig aanvoelt, en dat ook heel erg doet denken aan herfst op het Britse platteland. Mijn doel was dat het comfortabel en vertrouwd zou aanvoelen. Op een bepaalde manier bijna gezellig.”

Ook loungewear en woonaccessoires

Traditionele tartans (geruite stof van wol) en accentstiksels creëren een levendig contrast met het herfst- en winterkleurenpalet. Comfortabele quilts en lekkere warme fleece zijn perfect voor een ontspannend weekend, ver weg van de drukte van de stad. Nieuwe toevoegingen aan de samenwerking dit jaar zijn loungewear-items en woonaccessoires, zoals kussens en dekens.

Liefde voor de wereld van Beatrix Potter

Het verhaal van Peter Rabbit is een van ’s werelds meest geliefde kinderboeken en werd in 1902 geschreven door auteur en illustrator Beatrix Potter. Net als veel mensen wereldwijd is ontwerper Jonathan Anderson al sinds zijn kindertijd fan van Peter Rabbit. Het beroemde konijn en zijn neefje Benjamin Bunny kregen daarom een plek op sweatshirts en oversized T-shirts.

Sinds de eerste publicatie door Frederick Warne & Co. (vandaag een imprint van Penguin Random House) is Het verhaal van Peter Rabbit meerdere keren opnieuw uitgebracht. In 2022 viert Penguin Random House Children’s 120 jaar kattenkwaad met een wereldwijde campagne om The World of Peter Rabbit™ onder de aandacht te brengen bij een nieuw publiek.

De herfst-wintercollectie 2021 van Uniqlo en JW Anderson is verkrijgbaar vanaf donderdag 25 november.

UNIQLO x JW ANDERSON 2021

UNIQLO x JW ANDERSON 2021

UNIQLO x JW ANDERSON 2021

UNIQLO x JW ANDERSON 2021

UNIQLO x JW ANDERSON 2021

UNIQLO x JW ANDERSON 2021