Uniqlo verkoopt het meest comfortabele mondkapje

Mondkapje van Uniqlo
Foto’s: Uniqlo

Mondkapjes zijn op steeds meer plaatsen gewenst of verplicht, dus halen we ze allemaal massaal in huis. Maar welk mondkapje zit nu het fijnst en is het vriendelijkst voor het milieu?

Dan kom je snel uit op de AIRism-mondkapjes van Uniqlo. Nadat ze al in Japan en de VS een groot succes zijn geworden, zijn ze nu ook in Nederland te koop. Je kunt daarvoor terecht in de winkels van Uniqlo (in Amsterdam of bij de gloednieuwe vestiging in Den Haag) of via de webshop. Daar zijn ze verkrijgbaar in 3 kleuren (wit, grijs en zwart) en 3 maten (S,M en L).

Milieu

Er is momenteel flink veel discussie over mondkapjes, maar daarbij worden twee belangrijke factoren vaak niet genoemd: het milieu en het draagcomfort. Mondkapjes voor eenmalig gebruik zijn niet echt goed voor het milieu. Je ziet ze ook steeds vaker als zwerfvuil. Het is dus beter om wasbare mondkapjes te dragen, maar die zitten vaak niet fijn en het ademen gaat niet altijd lekker.

Dat probleem heb je niet met de AIRism-maskers van Uniqlo. Je kunt echt opvallend beter ademen en ze zijn bovendien vochtafdrijvend. Ze worden dus niet klam of zweterig. Erg fijn voor momenten als je lange tijd achter elkaar een mondkapje moet dragen. Bijvoorbeeld op je werk. Ook is de stof lekker zacht, zodat deze niet irriteert op je huid. Daarnaast houdt AIRism microben tegen en houdt de stof zichzelf fris. Zelfs na meer dan 20 wasbeurten werkt het nog voor 95%.

Meer informatie over de werking en reviews van gebruikers kun je bekijken op de Amerikaanse site van Uniqlo.

Mondkapje van Uniqlo