Uniqlo recyclet samen met White Mountaineering

Uniqlo x White Mountaineering

De dagen beginnen kouder te worden, tijd voor een warme jas. Uniqlo heeft samen met het Japanse streetwear-label White Mountaineering twee jassen ontwikkeld die naast lekker warm ook heel erg duurzaam zijn.

Onder de noemer RE.UNIQLO zet Uniqlo zich steeds meer in voor een circulaire samenleving. Deze jassen zijn daar een heel mooi voorbeeld van. Neem nu het Gerecycled Hybrid Down Jack. Ondanks dat dons lekker warm is, kiezen steeds minder mensen voor dit dieronvriendelijke product. Een mooi alternatief voor nieuw dons is het recyclen van reeds gebruikt dons. Deze jas is gevuld met dons dat is gehaald uit oude jassen die mensen in de winkels van Uniqlo hebben ingeleverd. Naast duurzaam is het Gerecycled Hybrid Down Jack ook waterafstotend en warmtevasthoudend.

Tussenjas

Het andere item uit deze duurzame collectie is het Fleece Vest met Capuchon. Deze is gemaakt van 100% gerecycled polyester en zit vol met handige details, zoals de zakken op de linkerborst en taille, trekkoorden aan de zoom en manchetten met bindband die het opstropen van de mouwen gemakkelijk maken. Beide kledingstukken zijn perfect als tussenjas in de periode voor en na de winter of als extra laag als het echt heel erg koud is.

De collectie van Uniqlo x White Mountaineering is nu te koop in de winkels en de webshop van Uniqlo. Het jack heeft een verkoopprijs van €89,90 en het vest kost €49,90.

Uniqlo x White Mountaineering

Uniqlo x White Mountaineering

Uniqlo x White Mountaineering