UNIQLO en MARNI presenteren gezamenlijke collectie

UNIQLO x MARNI 2022Op 19 mei lanceert UNIQLO een collectie in samenwerking met het Italiaanse luxemodemerk Marni. Het is de eerste keer dat de bedrijven de handen ineen hebben geslagen. Het resultaat is een collectie die zowel gedurfd als speels is.

UNIQLO LifeWear wordt gekenmerkt door slimme ontwerpen en technische expertise en de Marni-esthetiek is te herkennen aan het gebruik van unieke vormen en kleurrijke prints. Deze verschillende eigenschappen zijn samengebracht in een collectie die fris en nieuw is en dagelijks kan worden gedragen door iedereen.

Kleuren en Prints

De basisstukken uit de collectie UNIQLO vormden een mooi blanco canvas waarop Marni los kon gaan met kleuren en grafische prints. Voor de collectie is een speciale pop-stijl gebruikt, waardoor er een boeiend spel van proporties ontstaat. Deze toegevoegde twist zorgt voor relaxte silhouetten en gedurfde ballonvolumes. Het comfort voor alledaags gebruik, waar UNIQLO om bekend staat, is daarbij nog steeds aanwezig.

Stijl en Design

Mannen en vrouwen van alle leeftijden kunnen genieten van de prachtige collectie. Zo is er een dynamische Blocktech-jas met cocon-silhouet. Ook is er een pyjama met een drapering die lijkt te vloeien. Verder bevat de damescollectie een Balloon Skirt die diagonale plooien heeft waardoor het volume wordt verhoogd. De rok kan bijvoorbeeld worden gecombineerd met een mouwloze blouse in hetzelfde kleurenpalet. De herencollectie bevat onder andere een getailleerd jasje en broek met een kenmerkende Marni-touch. De items van gingham prints (ruitpatronen) en effen kleuren passen moeiteloos bij de huidige trend van comfortabele kleding. Tot slot is de Pocketable Parka van soepel nylon een veelzijdig item dat goed past bij een zwemshort voor een actieve en stijlvolle zomer.

Over Marni

Innovatief en veelzijdig, Marni viert individualiteit door een speelse geest en subversieve taal. Marni heeft een geschiedenis van vriendelijke, humanistische waarden en combineert deze met een experimentele benadering van materialen en kleuren. Kenmerkend is de unieke flair voor het mixen van prints en vormen. Het merk voert bovendien een constante dialoog met de wereld van de kunst. Francesco Risso, in 2016 aangesteld als Marni’s Creative Director, leidt het merk een nieuw tijdperk in. Hij combineert de essentie van Marni met excentriciteit en intellectualisme en verandert het label in een speelplaats voor creativiteit.

De collectie van UNIQLO & Marni is te koop vanaf 19 mei 2022.

UNIQLO x MARNI 2022

UNIQLO x MARNI 2022

UNIQLO x MARNI 2022

UNIQLO x MARNI 2022

UNIQLO x MARNI 2022