De ballon van KAWS:HOLIDAY komt naar Groot-Brittannië

KAWS:HOLIDAY
Foto: KAWS

Onder de noemer KAWS:HOLIDAY reist kunstenaar KAWS de wereld over met onder andere een enorme luchtballon. In het laatste kwartaal van het jaar strijkt hij neer in Groot-Brittannië.

KAWS:HOLIDAY is een samenwerking tussen de kunstenaar en creatief bureau AllRightsReserved uit Hong Kong. De gezamenlijke tour begon in Azië, waar steden als Hong Kong en Taipei werden aangedaan. Vervolgens stopte het circus in het Amerikaanse Virginia Beach. Dit najaar is de eerste keer dat KAWS:HOLIDAY Europa aandoet.

Ritje maken

Waar precies in het VK en op welke data is nog niet bekend, maar één ding is al wel zeker: een van de grootste luchtballonnen ter wereld komt mee. Deze ballon heeft de vorm van COMPANION, een beroemd figuur uit het oeuvre van KAWS. In ballonvorm is deze maar liefst 42 meter hoog. Voor een select aantal liefhebbers is het mogelijk om een spectaculair ritje te maken boven het Engelse landschap. Hiervoor kun je je aanmelden via de DDTstore van AllRightsReserved.

Op die zelfde website gaat dinsdagochtend 18-5 om 04.00 uur Nederlandse tijd een batch met speciale merchandise in de verkoop, waaronder een aantal sculpturen van de COMPANION en grijze en zwarte hoodies. Tijdens het evenement zelf zal ook speciale merchandise te koop zijn en op locatie zullen er waarschijnlijk meerdere sculpturen van KAWS te bewonderen zijn.