Futura ontwerpt stoere lamp voor AllRightsReserved

Futura Pointman-lamp
Foto’s: AllRightsReserved

Allrightsreserved, de creatieve studio uit Hong Kong, heeft weer een beroemde kunstenaar weten te strikken voor een samenwerking. Street art-legende Futura heeft een opvallende lamp ontworpen. Deze Pointman-lamp zal worden uitgebracht in een gelimiteerde oplage van 500 stuks.

Futura (echte naam: Leonard Hilton McGurr) zette zijn eerste stappen in de wereld van graffiti en street art in de jaren 70. Sindsdien heeft hij veel iconische werken gemaakt en is zijn stijl direct herkenbaar. De lamp die hij voor Allrightsreserved bedacht is gebaseerd op een figuur dat al vaker in het werk van Futura te zien was: de iconische Pointman.

Pointman AV-001LV

Wat deze uitgave zo bijzonder maakt is dat er een lamp van de Pointman is gemaakt. Al is het wel de vraag hoe veel licht deze geeft. Wij denken dat het eerder een lichtgevende sculptuur is dan een lamp die je kan gebruiken om een ruimte in je huis te verlichten, maar we kunnen het natuurlijk helemaal mis hebben. Om het echt te kunnen weten zullen we de Pointman AV-001LV (dat is de officiële naam van de lamp) in actie moeten zien. De Pointman is zo’n 33 centimeter hoog en is gemaakt van glimmend zwart ABS-kunststof, met details in rood en wit. Naast rood licht dat uit de ogen komt, zijn er ook lichtgevende onderdelen in de oren en op de armen.

De lamp zal te koop zijn via de website DDTStore waar Allrightsreserved altijd hun unieke producten te koop aanbieden. De verkoopprijs is HK$ 2,355 wat gelijk staat aan zo’n €277. Wil je proberen een exemplaar te bemachtigen, zul je wel de wekker moeten zetten. De verkoop begint 23 november om 4 uur ’s nachts (Nederlandse tijd).

Futura Pointman-lamp

Futura Pointman-lamp

Futura Pointman-lamp

Futura Pointman-lamp

Futura Pointman-lamp

Futura Pointman-lamp

Futura Pointman-lamp

Futura Pointman-lamp