Dead Cross combineert het beste van Slayer en Faith No More

metalsupergroep dead cross

De voortekenen waren al goed. Het begon met drummer Dave Lombardo (ex-Slayer) die de band Dead Cross oprichtte met leden van Retox en the Locust. Toen daarna Mike Patton zich als zanger bij het gezelschap voegde, was er een nieuwe supergroep geboren.

Alle respect voor gitarist Mike Crain en bassist Justin Pearson, maar de band draait natuurlijk om Lombardo en Patton. Eerder speelden ze al samen in Fantômas, ook een te gekke band. Dit is echter beduidend anders. Dead Cross schotelt je net als Fantômas een enorme bak herrie voor, maar er zijn een aantal grote verschillen. De nummers van Dead Cross zijn veel toegankelijker en melodieuzer. Het zijn liedjes met een kop en een staart, maar dan wel verpakt als trash metal.

Versnelling

Het werk van Dead Cross doet denken aan de bruutste nummers uit de catalogus van Faith No More. Denk hierbij aan The Gentle Art of Making Enemies en Cuckoo For Caca, maar dan nog net een versnelling hoger. De laatste jaren zocht Mike Patton vaak het experiment, dat leverde interessante platen op, maar fans mistten wel zijn gewone zang. Die is nu te horen op het debuutalbum van Dead Cross. Tezamen met de beukende drums van Dave Lombardo. Fans van Slayer en Faith No More zullen dit album geweldig vinden.