Er komt eindelijk nieuws over GTA VI

Grand Theft Auto 6
Foto: Rockstar Games

Het is inmiddels ruim 10 jaar geleden dat Rockstar Games het geweldige GTA V uitbracht. Sindsdien wachten we met smart op nieuws over de opvolger. Het lijkt er nu eindelijk op dat er belangrijk nieuws over GTA VI op komst is.

In december 2023 bestaat Rockstar Games 25 jaar en volgens insiders willen ze als cadeau aan de fans een trailer van de nieuwe game gaan tonen. Of deze ook daadwerkelijke gameplay bevat of alleen maar cutscenes met nieuwe personages is natuurlijk niet duidelijk, maar bewegend beeld zal zeker nieuwe inzichten gaan geven. En het zou zomaar zo kunnen zijn dat aan het einde van de trailer iets over een releasedatum gezegd gaat worden. Zo gaat het immers bij 9 van de 10 trailers.

Broer en zus

Rockstar Games weet natuurlijk als geen ander dat de lat voor het zesde deel van de serie enorm hoog ligt. Fans en critici verwachten next-gen graphics, een zeer gedetailleerde wereld en innovatie gameplay. En natuurlijk ook bijzondere personages. Hierover weten we al iets meer. Het schijnt dat je gaat spelen met een broer en zus wiens ouders zijn vermoord. Het deel van de moord lijkt zich in 2003 af te spelen.

Voor de rest zullen we nog heel even geduld moeten hebben.