Explosieve ingang voor Villa Bloc in Parijs

explosie

Villa Bloc is een gebouw in Parijs dat beeldhouwer en architect André Bloc in de jaren 50 bouwde. Het gebouw is niet echt geschikt om in te wonen, maar inspireert wel kunstenaars tot bijzondere dingen.

De huidige eigenaar van Villa Bloc is Natalie Seroussi die regelmatig kunstenaars vraagt om een interactie met het gebouw aan te gaan. Momenteel is dat de Portugees Didier Faustino. Naast kunstenaar is hij ook architect, een perfecte combinatie voor een klus als deze.

Suggestie van een explosie

Hij deed 3 dingen met het gebouw. De meest opvallende is te zien bij de ingang. Hier voegde hij een feloranje sculptuur van beton en bakstenen aan toe. De ingang valt nu enorm op en de sculptuur wekt de suggestie van een explosie. Omdat de villa zelf grijs is en midden tussen bomen en struiken ligt valt deze explosieve ingang lekker op.

explosie

explosie

explosie

In de villa kun je 2 andere kunstwerken van Didier Faustino ervaren. Een daarvan is te zien en bestaat uit een serie pijlen van neon dat aan het plafond hangt. De pijlen verwijzen naar de vele ingangen en ramen die de villa heeft. Daarnaast is er ook kunst te beluisteren: in het gebouw zijn op meerdere plaatsen fluisterende stemmen te horen. Door de vorm en het materiaal van de villa echoën deze stemmen rond.

pijlen