Hands Off My Chocolate introduceert 100% plantaardige VarkensHaas

Hands Off VarkensHaas

Chocolademerk Hands Off My Chocolate heeft in het kader van de Paasdagen een 100% plantaardige VarkensHaas gelanceerd. Het varkentje is een knipoog naar de traditionele paashaas van melkchocolade. Het is namelijk zo dat 1 kilo melkchocolade evenveel CO2 uitstoot als 1 kilo varkensvlees. En dat is niet best voor de planeet!

Hands Off strijdt voor chocolade waar de aarde niet van smelt en heeft daarom de transitie gemaakt naar een volledig plantaardig assortiment. Ze hopen hiermee andere merken te inspireren.

Kitty Smeeten, oprichter van Hands Off My Chocolate: “Toen ik voor het eerst hoorde hoe vervuilend melkchocolade is, schrok ik mij rot. Door de koemelk in onze chocolade te vervangen door een plantaardig alternatief kunnen we de CO2-uitstoot met meer dan 40% verminderen. Echt een enorm verschil!”

Extra chocolade tijdens Pasen

Nederlanders zijn gek op chocolade. Per persoon eten we gemiddeld maar liefst 4,5 kilo(!) chocolade per jaar, met Pasen als absoluut hoogtepunt. Niet zo gek natuurlijk met al die heerlijke paaseitjes en chocoladehazen in de winkel. Dat de productie van melkchocolade een grote impact heeft op het klimaat is voor veel mensen echter onbekend. Recent onderzoek toont aan dat melkchocolade net zo vervuilend is als varkensvlees, en zelfs vele malen slechter dan kippenvlees. Voor Hands Off de aanleiding om per direct over te stappen op een 100% plantaardig assortiment

Hands Off our Planet!

Hands Off My Chocolate is het eerste in de supermarkt verkrijgbare chocolademerk dat zijn assortiment volledig vegan maakt. De koemelk is vervangen door rijstmelk en gemengd met hazelnootpraliné, waardoor de chocolade net zo romig en vol van smaak is als normale melkchocolade.

Kitty Smeeten: “Hands Off strijdt voor chocolade waar de aarde niet van smelt en de eerste stap daarin is overgaan op een 100% vegan aanbod. Later dit jaar streven we naar 100% ontbossingsvrije chocolade en willen we onze uitstoot in de toekomst nog verder reduceren en compenseren. We hopen hiermee andere merken te inspireren om ook in transitie te gaan en met ons mee te strijden! Vanaf nu veranderen we onze merknaam daarom van Hands Off My Chocolate in Hands Off, want hands off our planet!”

De VarkensHaas is sinds deze week in een limited edition gratis te verkrijgen via de webshop van Hands Off en uiteraard is ie gemaakt van de lekkerste plantaardige no-milk chocolade.

Hands Off VarkensHaas

Hands Off VarkensHaas