De heerlijke chaos van Rain Szeto

Rain Szeto
Alle afbeeldingen © Rain Szeto

Wie het werk van de Amerikaanse kunstenaar Rain Szeto bekijkt komt ogen te kort. De illustraties die ze maakt zitten overvol met details en herkenbare situaties.

Want ondanks de drukte en chaos is het vooral de menselijkheid en herkenbaarheid wat het werk van Rain Szeto zo interessant maakt. Mensen nemen vaak een centrale plek in op de illustratie, maar tegelijkertijd zijn ze redelijk anoniem. Wie goed kijkt zie dat Szeto minder tijd heeft gestoken in het aanbrengen van gelaatstrekken en de emoties die deze kunnen overbrengen. In plaats daarvan gaat alle aandacht naar de complexe composities en de overweldigende decors.

Eenvoudig

Het zijn vooral de kleine ruimtes waarin bijvoorbeeld studenten en mensen met een eenvoudige baan moeten wonen en werken die in de spotlight staan in het werk van Rain Szeto. Je zou deze serie illustraties daarom kunnen zien als een eerbetoon aan de gewone mensen die vaak worden genegeerd. Zeker in de kunstwereld.

Via de website van Giant Robot zijn prints van het werk van Rain Szeto te koop. Meer werk van haar kun je bekijken op Instagram.

Rain Szeto

Rain Szeto

Rain Szeto

Rain Szeto

Rain Szeto

Rain Szeto

Via: Colossal