Laat House of Einstein je nieuwe garderobe samenstellen

nieuwe kleding

House of Einstein is een dienst die je helpt bij het kiezen van nieuwe kleding. Hartstikke handig voor mannen die even niet weten wat ze moeten kiezen of geen tijd hebben om te winkelen. Nieuwsgierig naar hoe zoiets werkt heb ik de service van House of Einstein getest.

In tegenstelling tot de meeste mannen vind ik het niet erg om te winkelen en mooie kleding uit te zoeken. De laatste tijd merk ik echter wel dat ik mezelf heel erg beperk door steeds weer voor dezelfde merken te kiezen. Als gevolg daarvan loop ik vrijwel iedere dag in een soortgelijke outfit, maar dan nèt even in een andere kleur. De uitdaging voor deze test was voornamelijk of House of Einstein mijn horizon kan verbreden.

Omschrijf je kledingstijl

Om tot een goed resultaat te komen moet je wel een klein beetje energie in de samenwerking steken. Dit bestaat uit een drietal zaken. Allereerst moet je je aanmelden op de website van House of Einstein. Daar vul je wat korte vragen over jezelf en je kledingstijl in. Dat doe je door meerkeuzevragen aan te vinken. Denk hierbij aan vragen als ‘Wat doe je in je vrije tijd?’ en ‘Omschrijf je kledingstijl’. Omdat alle antwoorden voorzien zijn van plaatjes, ga je daar simpel doorheen.

Bij de volgende stap begint het persoonlijke contact. House of Einstein koppelt je namelijk aan één van de Outfitters, een soort online personal shopper. Ik kreeg al snel bericht van Anne-Claire, die mij zou gaan helpen aan een nieuwe garderobe. Om haar goed te kunnen laten zien wie ik ben en wat mijn stijl is, kreeg ik een vriendschapsverzoek op Facebook. Waarschijnlijk is ze gaan kijken naar de kleding die ik draag op foto’s, de kledingstijl van mijn vrienden en welke merken ik heb geliked op Facebook. Vervolgens hebben we een Facetime-gesprek gepland (Skype kan ook). Dat gesprek ging op een luchtige en vriendschappelijke toon, maar tegelijkertijd stelde Anne-Claire wel een aantal zeer specifieke vragen.

je nieuwe garderobe

Even later bezorgde de postbode een pakket van House of Einstein. In deze box zaten twee complete outfits, een jas en wat accessoires als een riem, sokken en ondergoed. Ik had via Facetime aan Anne-Claire laten weten dat ik altijd te dure winterjassen koop en dat ik deze veel te snel verslijt. In een persoonlijk briefje dat ik de box aantrof, schrijft ze dat ze speciaal voor mij een goedkopere, maar wel heel mooie jas heeft uitgezocht. Dat persoonlijke werkt bij mij erg goed.

nieuwe kleding

Tijd om de kleding te bekijken en te passen. Daarbij vind ik het al direct bijzonder dat een aantal kledingstukken meteen in de smaak vallen. De winterjas vind ik gelijk erg mooi. Alleen de schoenen zijn niet mijn smaak, maar op dat gebied ben ik ook wel erg kieskeurig. Heel bijzonder is dat alles, maar ook echt alles past. En goed zit. Dat is echt opvallend, aangezien ik groot en breed ben en ik winkels zelf regelmatig te kleine stukken mee naar de paskamer neem. Anne-Claire lijkt mij beter te kennen dan ikzelf. Niet alles wat ik pas zou ik zelf uitgekozen hebben, maar uit de complimenten van mijn vrouw kan ik opmaken dat het me toch wel staat. Zij vindt de kleuren soms wel wat grauw (de box bevat veel grijs), maar zelf vind ik dat juist fijn.

Na het passen van de kleding komt het moment van keuzes maken. Bij House of Einstein kun je alles passen en daarna kiezen wat je wilt houden. De rest kun je terugsturen, waarna je 7 dagen later een factuur ontvangt voor wat je hebt gehouden. Als je niets koopt of minder dan €150 uitgeeft, dan betaal je overigens €11,50 voor het heen- en terugzenden van de box. Wat mij betreft een schappelijke deal.

nieuwe kleding

Conclusie: House of Einstein is een perfecte service voor mannen, die om wat voor reden dan ook hulp kunnen gebruiken bij het aanschaffen van nieuwe kleding. De box met geleverde kleding is echt voor jou samengesteld. Dit merk je direct bij het openen. Passen kan op je gemak thuis voor de spiegel in de slaap- of badkamer. Daarna maak je heel simpel een keuze. De merken waren een mooie mix van wat ik nog niet kende (Blue de Genes), merken waar ik zelf al wat van heb (Ontour), merken die ik vroeger droeg (Nudie) en merken waarvan ik altijd nog iets van wilde kopen (Effio). House of Einstein is een aanrader! Wil je nog wat meer info over hoe het werkt of over prijzen en merken, kijk dan eens even rond op de website van House of Einstein.

nieuwe kleding

nieuwe kleding