Tenue de Nîmes en Nudie Jeans maken de Gritty Jackson

Tenue de Nîmes X Nudie Jeans

Wat krijg je als je Tenue de Nîmes en Nudie Jeans samen laat werken? Een prachtige jeans waarin je de liefde voor het product en het materiaal overduidelijk terugziet en waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt.

Deze samenwerking heeft een oorsprong die teruggaat naar 2015. In dat jaar bracht Menno van Meurs, oprichter en eigenaar van Tenue de Nîmes, een bezoek aan Maria Erikson, co-founder van Nudie Jeans in Göteburg. Uit de gesprekken bleek dat Maria en Menno veel overeenkomstige ideeën hadden over de toekomst van denim.

Organisch katoen

Menno: “Maria heeft mij altijd geïnspireerd vanwege haar eigenzinnige en oprechte manier waarop ze duurzaamheid benaderde zonder er te veel woorden aan vuil te maken. Ze deed gewoon waarvan zij dacht dat nodig was. Een prachtige filosofie, zeker nu merken duurzaamheid vooral ‘benaderen’ vanuit hun marketingafdeling, in plaats van een top down filosofie die zit verankerd in het hele bedrijf. Nudie Jeans startte als één van de eerste merken met het gebruik van organisch katoen, toen dat nauwelijks nog beschikbaar was op de markt. Nudie Jeans heeft flink tegen de stroom moeten inzwemmen op hun duurzaamheidsdoelen handen en voeten te geven.”

Het resultaat van die gezamenlijke visie is de Gritty Jackson geworden. Een nieuwe straight jeans fit die gemaakt is van hoge kwaliteit exclusieve Japanse 14oz organic denim selvage stof, en is vervaardigd in één van de beste denimfabrieken van Italië. De jeans komen, zoals men van Nudie Jeans gewend is, met een levenslange gratis reparatie-garantie in iedere Nudie Jeans-winkel ter wereld én in de filialen van Tenue de Nîmes.

Machinekamer

Voor de limited edition kreeg Tenue de Nîmes als eerste externe partij toegang tot de design room van Nudie Jeans. Dat is in de geschiedenis van het Zweedse jeansmerk nog nooit gebeurd. Menno van Meurs kreeg ook toegang tot de machinekamer van Nudie Jeans en heeft samen met het ontwerpers van het merk deze speciale editie van de Gritty Jackson ontworpen.

De Gritty Jackson van Tenue de Nîmes en Nudie Jeans is gemaakt in een exclusieve oplage van 100 stuks en is vanaf 2 september om 12.00 uur te koop via de website en winkels van Tenue de Nîmes. De eerste 50 klanten krijgen er gratis een bijpassend shirt bij. De verkoopprijs van de Gritty Jackson is €299,99.

Tenue de Nîmes X Nudie Jeans

Tenue de Nîmes X Nudie Jeans

Tenue de Nîmes X Nudie Jeans

Tenue de Nîmes X Nudie Jeans

Tenue de Nîmes X Nudie Jeans

Tenue de Nîmes X Nudie Jeans