L:A Bruket: ecologische verzorgingsproducten uit Zweden

verzorgingsproducten van L:A Bruket

In mijn zoektocht naar goede verzorgingsproducten voor mijn lichaam en huid kwam ik onlangs het Zweedse merk L:A Bruket tegen. Na het testen van een aantal producten moet ik zeggen dat ik zeer enthousiast ben over L:A Bruket.

Het mooie aan dit merk is dat de ingrediënten biologisch zijn en alles met de hand is gemaakt in Zweden. L:A Bruket heeft zelfs zijn eigen mannetje dat zeewier voor ze verzameld langs de Zweedse westkust.

Voor ieder product is gekozen voor kruiden of planten met geneeskrachtige eigenschappen. Buiten dat voegen ze zo min mogelijk extra toe. Voordeel daarvan is dat wat je gebruikt zo puur mogelijk is en dat de geur van het product na gebruik snel verdwijnt en dus je parfum niet in de weg zit.

Zeep met citroengras

Ik heb dus al een paar producten van L:A Bruket in mijn badkamer staan, waaronder dus de zeep met citroengras die ik onder de douche gebruik. De geur van citroengras geeft een lekkere kick, wat ideaal is als je ’s morgens nog wakker moet worden. Bovendien is het antiseptisch en verzorgend voor je huid. Je hebt maar weinig van de zeep nodig en het schuimt vrijwel niet.

Scheercrème en after shave balsem met laurierblad

De crème bevat naast laurier ook shea butter. Samen zorgen ze dat de haren die je wilt verwijderen heel erg zacht worden waardoor je extra glad kunt scheren. De after shave balsem zorgt dat de huid snel herstelt, verzacht en brengt vocht in. Ik heb vaak last van een rode, geïrriteerde huid na het scheren en dat was met deze producten een heel stuk minder.

Bodylotion met bergamot en patchouli

Bergamot heeft een heerlijk frisse citrusgeur en patchouli heeft ook een zoete geur. Deze bodylotion ruikt dus erg lekker, maar de ingrediënten hebben samen met shea butter en kokosolie ook verzorgende, vochtinbrengende en rustgevende eigenschappen. Ik gebruik bodylotion niet heel veel, alleen op de plekken die droog aanvoelen na het douchen, maar deze doet zijn werk erg goed.

Jojobaolie

Als de temperatuur nog laag is en de zon zich te weinig laat zien heeft de huid op mijn gezicht en de rest van mijn hoofd daar veel last van. Het is altijd droog, met soms ’s morgens wat schilfers op mijn voorhoofd en wangen, en trekkerig. De huis op mijn neus is juist weer vet. Jojobaolie werkt goed voor allebei.

Ik breng de olie ’s avonds voor het slapen gaan aan en sinds kort heb ik ’s morgens geen uitgedroogde huid. Ook mijn neus ziet er beter uit omdat jojobaolie de talgproductie tegengaat. Dit mooie product kan dus voor zowel de droge als vette huid gebruikt worden.

L:A Bruket heeft een eigen webshop waar je echt ongelooflijk veel verschillende producten kunt bestellen. Van dagelijkse zaken als zeep en shampoo tot luxe spa-producten en geurkaarsen. Er zijn meerdere webshops en winkels die het merk verkopen. Zoals bijvoorbeeld de winkels van & Other Stories.

verzorgingsproducten van L:A Bruket

verzorgingsproducten van L:A Bruket