Olie, verf en zeep dansen op muziek van Chopin

[vimeo v=”879229652″ width=”100%”]

Wat je in de video hierboven ziet, lijkt digitaal gemaakt. Maar dat is niet het geval. De Franse filmmaker/kunstenaar Thomas Blanchard gebruikte slechts olie, verf en zeep om deze spectaculaire beelden te maken.

Deze beelden zijn vervolgens gecombineerd met het stuk Nocturne no. 2 in E-flat major, op. 9 no. 2: Andante van componist Frédéric Chopin in een uitvoering van pianist Vadim Chaimovich. De pianoklanken en de abstract ogende beelden vullen elkaar heel mooi aan. Zonder dat je precies weet waar je nu precies naar aan het kijken bent, zijn de beelden ontspannend om te ervaren.

Macrolens

Het feit dat verf, olie en vloeibare zeep niet goed met elkaar mengen is wat Thomas Blanchard heel slim gebruikt. Door de gekleurde vloeistoffen bij elkaar te doen en daar een macrolens boven te houden, ontstaan de beelden die wij nu kunnen bekijken. Hier is dus op geen enkel moment een computer aan te pas gekomen. Alleen om de beelden te monteren en van de mooie muziek te voorzien.

Wil je meer van dit soort beelden zien? In het archief van Mixed Grill staat een eerdere video van Thomas Blanchard. Ook is hij te volgen op Vimeo.

Chopin - Nocturne op.9 No.2 Colorful Liquids in motion
Foto’s: Thomas Blanchard

Chopin - Nocturne op.9 No.2 Colorful Liquids in motion