Lekker klussen in je mooiste jurk

Kelly Reemtsen
Power Move
Alle afbeeldingen © Kelly Reemtsen

In reclames van fabrikanten van gereedschap of van bouwmarkten zien we vaak de clichématige beelden van stoere mannen. Kunstenaar Kelly Reemtsen laat zien dat dit ook anders kan.

Zij maakt schilderijen en sculpturen die een vrouwelijke en vooral ook stijlvolle kant laten zien van het gebruik van (zwaar) gereedschap. De scenes die Reemtsen ons toont, staan niet alleen qua kleur en sfeer ver af van de macho reclames, maar ze lijken ook een onderliggend verhaal te vertellen. Vooral de ladders en opstapjes die steeds terugkeren in het werk van Kelly Reemtsen wekken de suggestie dat de vrouwen die zijn schildert een missie hebben.

Glazen plafond

Dat zou bijvoorbeeld het doorbreken van het glazen plafond kunnen zijn. Een kettingzaag of een stevige spade moet voldoende zijn om deze aan diggelen te krijgen. Of is er iets anders aan de hand op de schilderijen? Wat opvalt is dat de kleding doet denken aan de jaren ’50 en ’60, waarin de rollenpatronen nog conservatiever waren dan dat ze nu zijn. Wat de dame in kwestie met het gereedschap van plan is, mag je daarbij zelf invullen.

Wie meer werk wil zien van Kelly Reemtsen kan een kijkje nemen in het archief van Mixed Grill en/of de kunstenaar volgen op Instagram. Haar werk in het echt bewonderen kan tot 2 mei in Londen of in augustus in Kopenhagen.

Kelly Reemtsen
Buzz Kill
Kelly Reemtsen
Pattern Behavior
Kelly Reemtsen
Taking Shape Yellow
Kelly Reemtsen
Snip
Kelly Reemtsen
Scoop
Kelly Reemtsen
Step It Up
Kelly Reemtsen
Taking Shape Aqua

Via: This is Colossal