Matthias Dandois heeft eigen collectie bij Dockers

Matthias Dandois heeft eigen collectie bij Dockers

In de wereld van het BMX-en is de Fransman Matthias Dandois een fenomeen. In de categorie BMX Flatland (trucjes op de fiets op een vlakke ondergrond) is hij al negen keer wereldkampioen geworden. Sinds 15 mei heeft hij zijn eigen kledingcollectie bij Dockers.

Een maandje geleden gingen wij met Dockers kamperen in het prachtige Le Perche in het oosten van Normandië. De zeer sympathieke Matthias was er ook bij en toonde ons daar trots zijn eerste collectie. In deze collectie zien we heel mooi de nieuwe weg die Dockers is ingeslagen én we zien ook heel duidelijk de signatuur van Matthias Dandois.

Belangrijke inspiratiebronnen voor de collectie zijn het zonnige Californië (waar de campagnebeelden geschoten zijn) en de jaren ’80 en ’90. De meeste items zijn oversized en laidback en hebben een mooie vintage uitstraling. Voor Matthias was het ook belangrijk dat de collectie zo duurzaam mogelijk is geproduceerd. Dit zie je terug in onder andere het gebruik van gerecyclede vezels.

Logo

Opvallend aan de collectie is ook het grote logo dat op vrijwel alle kledingstukken is te zien. Het bekende Dockers-logo met het gevleugelde anker heeft een coole upgrade gekregen. Op sommige items zie je ook een kleiner logo dat net iets afwijkt. Als je goed kijkt, zie je een tekening met een vinger en een tand, wat een verwijzing is naar de naam Dandois. Matthias heeft hier ook een tatoeage van.

Vol enthousiasme laat hij de collectie aan ons zien. Hierbij wijst hij steeds op details die de stukken net even anders maken. Bijvoorbeeld de extra brede kraag bij de sweater of de gerafelde rand bij de shorts. Het meest trots is hij misschien nog wel op de denim items uit de collectie. Belangrijk hierbij was dat ze goed zouden zitten tijdens het stunten op zijn BMX. Zo heeft de broek bijvoorbeeld een elastische band.

De DOCKERS® x DANDOIS-collectie is te koop op Dockers.com.