Ferdinand Grapperhaus Jr is de Dockers Challenger

Met de Challengers-campagne zet broekenmerk Dockers inspirerende jonge ondernemers in de spotlights. Dit keer is het de Nederlandse Ferdinand Grapperhaus Jr van PHYSEE.

Ferdinand is de mede-oprichter en CEO van het bedrijf dat op succesvolle wijze bezig is met slimme ramen. De naam PHYSEE is dan ook een samentrekking van physics + seeing. De ramen die zij maken kunnen dus meer dan licht doorlaten en uitzicht bieden. Inmiddels is er onder leiding van de 30-jarige Ferdinand Grapperhaus Jr al al 2500 vierkante meter aan energieopwekkende ramen in Nederland verkocht.

Zo zijn er PowerWindows die het licht dat normaal gesproken wordt teruggekaatst omzetten in elektriciteit. Dit gebeurt door een dun laagje folie die de energie transporteert naar zonnecellen in het kozijn. Met de SmartWindows gaat PHYSEE nog een stapje verder. In deze ramen zitten sensoren die data meten, zoals licht, luchtkwaliteit en temperatuur: informatie die gebruikt wordt om gebouwen optimaal te koelen, verwarmen en/of verlichten. Hiermee worden de energiekosten tot wel 20% verlaagd en het comfort in het gebouw verhoogd.

Casual Friday

Met het wereldwijde Challenger-project wil Dockers niet alleen een merk voor ondernemers zijn, maar ook jonge en veelbelovende ondernemers een podium geven en hen onderling verbinden. Tijdens een inspirerende vrijdagmiddagborrel in Spaces Amsterdam vertelt Ferdinand Grapperhaus Jr vol passie over ondernemen, succesvol zijn, je eigen hart volgen, maar ook over hoe je met tegenslagen, stress en werkdruk moet omgaan. “Ondernemen is een marathon en niet een sprint. Als je het lang wil uithouden zal je uiteindelijk 100% achter je keuzes moeten staan.” Zeer interessant om te horen. Grappig detail bij deze bijeenkomst is dat de befaamde casual friday een uitvinding is van Dockers.

De samenwerking tussen Dockers en Ferdinand Grapperhaus Jr is daarom een zeer interessante. De #DockersChallengers-campagne legt de focus op mensen die veranderingen in hun gemeenschap teweegbrengen en de manier waarop we denken en leven heroverwegen. Het is mooi om te zien dat een internationaal bedrijf als Dockers hierbij kiest voor een Nederlandse ondernemer. Met PHYSEE schudt Ferdinand Grapperhaus Jr de traditionele vastgoedwereld wakker en laat hij grote bedrijven en projectontwikkelaars nadenken over duurzame en energiezuinige oplossingen.

Ferdinand Grapperhaus Jr

Ferdinand Grapperhaus Jr

Ferdinand Grapperhaus Jr

Ferdinand Grapperhaus Jr

Dit artikel is een samenwerking tussen Mixed Grill en Dockers