In gesprek met Dockers-ambassadeur Maud Le Car

Dockers Live Original

Dockers is een mooie nieuwe weg ingeslagen. Samen met een groep jonge sporters als ambassadeur is het Californische kledingmerk zichzelf opnieuw aan het uitvinden. Een van die sporters is surfer Maud Le Car. Wij spraken haar over de samenwerking met Dockers.

Hoi Maud, hoe gaat het?

Hallo! Het gaat goed, dank je, ik ben momenteel veel aan het trainen en surfen voor de komende wedstrijden in Europa en intussen organiseer ik evenementen rondom strandopruiming met mijn stichting Save la Mermaid.

Kun je aan de lezer die je nog niet kent wat over jezelf vertellen?

Mijn naam is Maud Le Car. Ik kom oorspronkelijk uit de Franse Caraïben, geboren en getogen op het eiland St. Martin, woon nu in het zuidwesten van Frankrijk in Seignosse. Ik ben een professioneel surfer en oceaanactivist. Ik hou ook van kunst en teken graag op mijn surfplanken of tijdens onze duurzame expositie met mijn stichting Save La Mermaid.

Hoe ben je in contact gekomen met Dockers? En hoe lang werken jullie al samen?

We werken nu al 3 jaar samen met Dockers. Ik hou en geniet echt van het werken met een merk als Dockers. We delen dezelfde waarden over zaken als behoud van de aarde en overtuigingen om ons milieu te beschermen. Bovendien helpen ze me in elk deel van mijn carrière, als atleet natuurlijk, maar ze moedigen me ook echt aan met mijn kunst. En met mijn vereniging Save La Mermaid hebben we de afgelopen jaren samen strandopruimingen gedaan.

In de nieuwe collectie van Dockers draait het vooral om de relaxte levensstijl in zonnige Californië. Vind je dat bij je passen?

Ja, omdat ik een surfer ben en aan de kust bij de oceaan woon, heb ik het geluk een levensstijl te omarmen zoals in Californië. Ik woon in les Landes en dat wordt klein Californië of Landifornia genoemd, omdat de mensen en levensstijl echt hetzelfde zijn als in Californië. Veel surfen, cultuur en cool leven, verbonden met de oceaan en de natuur.

Wat is je favoriete item uit de nieuwe collectie?

Ik hou echt van de nieuwe denim! Ze zitten geweldig. De kwaliteit is van een hoger niveau en het geeft je een beetje vintage stijl met een coole houding. Ik hou van de sfeer van de SS23-collectie!

Matthias Dandois, een van de andere Dockers-ambassadeurs, presenteert binnenkort zijn eigen collectie. Zou je zoiets ook willen in de (nabije) toekomst?

Het is een droom voor mij om op een dag mijn eigen collectie te hebben! Ik ben dol op tekenen en vind het heerlijk om mijn outfits aan te passen om een ​​uniek stuk te krijgen, dus een collectie hebben zou krankzinnig zijn!

Wat voor kledingstuk zou zeker terug te vinden zijn in die collectie?

Aangezien ik het grootste deel van mijn dagen in het water doorbreng, zou ik heel graag een badkleding- en strandlijn willen ontwerpen, zodat ik wat badkleding kan maken die goed past bij mijn ontwerpen, maar ook superfunctioneel is en blijft zitten voor sportieve acties in het water.

Dockers Live Original