Op een BMX door een verlaten stadion in Detroit

BMX-er Tyler Fernengel heeft samen met Red Bull een video opgenomen waarin hij op zijn fiets stunts doet in een verlaten en vervallen stadion.

Het Silverdome staat in een voorstad van Detroit, een stad die helaas bekend staat om het verval en de leegstand. Ook dit stadion is daarvan een voorbeeld. Ooit zat het Silverdome met grote regelmaat vol met sportfans, concertbezoekers of vanwege andere evenementen. Zo zagen bijna 94.000 mensen in 1987 een mis van de paus in het stadion.

Bergafwaarts

Na 2001 ging het bergafwaarts. Toen verhuisde football-team Detroit Lions naar een ander stadion dat centraler ligt. In 2006 gingen de deuren van het stadion voor het eerst dicht en sinds 2009 is er geen evenement meer gehouden. Net als heel veel andere plekken in Detroit en omgeving is ook dit stadion in verval geraakt.

Tyler Fernengel is een groot BMX-talent en tevens afkomstig uit de regio. Voor Red Bull stapte hij in het stadion op de fiets om een paar geweldige stunts uit te voeren. Maar het is vooral de omgeving die indruk maakt. Via een (ietwat cheesy) voice-over mag het stadion zelf vertellen over hoe deze zich nu voelt.