Mooie tafel van hars en zeldzaam hout

tafel met kauri-hout

Deze prachtige tafel is ontstaan uit een samenwerking tussen architect Renzo Piano en de meubelmakers van Riva 1920. Het ontwerp heeft de naam ‘Earth Table’ en bestaat uit bijzondere materialen.

Het tafelblad is namelijk gemaakt van stukken hout die zijn opgenomen in een dikke laag kunsthars. Hierdoor lijkt het alsof het hout in zweeft of drijft in het tafelblad. Het uiterlijk heeft wel wat weg van een aardbol met continenten.

Swamp Kauri

Er is echter nog een tweede reden waarom de tafel Earth Table heet. Het hout heeft namelijk duizenden jaren in de grond gezeten. Deze bijzondere houtsoort heet swamp kauri of ancient kauri. Het zijn delen van de stam van de kauri, een soort conifeer die alleen in Nieuw Zeeland voorkomt. Het hout van deze bomen is eeuwen geleden onder een dikke laag veen terecht gekomen waardoor het intact is gebleven.

Wil je deze tafel een keer in het echt bewonderen? Hij staat bij de ingang van Eataly in Downtown New York. Deze heerlijke Italiaanse markt is te vinden in het Westfield World Trade Center.

tafel met kauri-hout

tafel met kauri-hout

tafel met kauri-hout

tafel met kauri-hout

tafel met kauri-hout

tafel met kauri-hout